El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'OMIC adverteix els consumidors d'Alcoi a l'hora de comprar en les rebaixes

L'OMIC adverteix els consumidors d'Alcoi a l'hora de comprar en les rebaixes
De cara a la campanya de rebaixes, es recomanen una sèrie de prevencions i informació

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, adverteix de les mesures de prevenció i altres informacions, als usuaris i consumidors alcoians que compren durant la campanya de rebaixes.

Arriben les rebaixes, i amb elles moltes compres per part de tots els ciutadans, també es produeixen devolucions, canvis... i és per això que l'oficina Municipal d'Informació al Consumidor,(OMIC), ha realitzat una sèrie de recomanacions per a advertir els consumidors d'Alcoi dels consells a tenir en compte abans d'adquirir un article en aquest període.

En rebaixes l'única diferència és que canvia el preu del producte, però les altres condicions: qualitat, garantia, forma de pagament, etc. és exactament igual i es té el mateix dret de reclamar una garantia si el producte ha sigut defectuós.

Per altra banda, si una persona no està conforme amb el producte adquirit, és a dir que presente algun defecte, estiga incomplet, o qualsevol altre problema d'origen, que es manifeste dins dels sis primers mesos no tindrà res a veure amb què l'establiment admeta canvis o devolucions. Una cosa és la garantia dels béns de consum i una altra són les polítiques comercials de desistiment. Per això es convenient preguntar abans de comprar, si l'establiment admet canvis i/o devolucions, ja que cap establiment està obligat a açò per llei. Però com tot, hi han excepcions a l'hora de fer una devolució, com per exemple en la roba interior per motius d'higiene.

A més cal recordar que sempre cal sol·licitar la factura simplificada de qualsevol producte que es compre, ja que serà el document de garantia i quan la compra siga superior a 400 € es deu exigir a l'establiment una factura detallada.

Un altre dilema que es genera és que, quan es vol fer un canvi d'un producte que s'ha comprat en el període que no correspon a les rebaixes l'establiment no tindrà obligació de retornar la diferència existent del preu d'origen al rebaixat.

Pel que pertoca els vals, no estan obligats a emetre'ls vist que estan fets fora de temporada de rebaixes i són vàlids en qualsevol època de l'any.

Per part de l'establiment, els productes que s'exposen deuen complir els requisits obligatoris d'informació sobre preus, presentació i publicitat: han de figurar tots dos preus junts, l'anterior i el preu rebaixat; la publicitat realitzada de forma genèrica en l'aparador o a l'interior de l'establiment no ha de confondre o generar error en l'usuari a l'hora d'informar sobre els descomptes realitzats, etc.

El període de rebaixes pot ser de qualsevol producte de la temporada que siga, ja no és obligatori que siguen d'aquesta des del 2012.

I per últim, quant al pagament amb targetes de crèdit, la normativa exigeix que aquells comerços que anuncien el pagament amb targeta, han d'admetre-la també en temporada de rebaixes, i que si el vol reservar un producte, s'ha de lliurar una quantitat a compte i si posteriorment no comprem, es perdran els diners lliurats.

Saben tot axó gràcies a l'OMIC, ja pots fer les teues compres en rebaixes.