El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'OMIC llança una campanya per a fomentar el consum sostenible

Bosses de paper, alternativa a l'ús de plàstic.

Els dies 12 i 13 de març l'oficina de l'OMIC (carrer Sant Joan, 2) celebrarà jornada de portes obertes amb ocasió del 'Dia dels Drets del Consumidor'.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha llançat una campanya per a fomentar un consum responsable i sostenible. Com a part de la campanya s'editaran fullets informatius i s'organitzarà una gimcana per fomentar bones pràctiques entre els estudiants de primària.

Aquestes activitats s'emmarquen en la celebració del 'Dia dels Drets del Consumidor', que es commemora el 15 març. La campanya, que s'anomena 'Consumir amb Consciència', pretén "que els consumidors siguen coneixedors que la seua manera de consumir té conseqüències greus en el medi natural i en les espècies; i també que és possible canviar hàbits de consum i evitar la degradació del planeta". Així ho apunten des de l'Ajuntament d'Alcoi.

Els fullets informatius que s'han elaborat per a la campanya contenen dades sobre la producció d'envasos de plàstic d'un sol ús i el consum excessiu d'aquest material, oferint alternatives sostenibles de consum i enllaços en internet d'interés. Quant a la gimcana educativa -sota la temàtica "Consum responsable de plàstics"- serà els dies 12 i 13 de març al matí en la plaça de Dins, els alumnes de 3r i 4t de primària d'Alcoi. D'altra banda, i durant aquests dos dies, les oficines de l'OMIC (carrer Sant Joan, 2) tindran les seues portes obertes als consumidors que vulguen conéixer i visitar l'oficina.

La regidora de Consum, Teresa Sanjuán, assegura que "des de l'OMIC volem conscienciar a les alcoianes i alcoians perquè totes i tots podem fer moltes accions, algunes d'elles molt senzilles i amb un gran impacte en el nostre planeta".