El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'OMIC prepara una jornada especial pel DIa Mundial del Consumidor

Se celebrarà el 15 de març i s'han preparat diferents activitats informatives dins de la campanya "Pienso, luego consumo"

El 15 de març se celebra el Dia Mundial del Consumidor, i amb aquest motiu l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, ha preparat una jornada especial que comptarà amb una jornada de portes obertes i a més, es prepararan dos taules informatives a la Plaça i a la Rosaleda. Les dos activitats estan dins de la campanya "Pienso, luego consumo".

L'objectiu d'aquest projecte és reflexionar i aconsellar als consumidors sobre les necessitats, i informar sobre les característiques dels productes abans de decidir per una marca o un servei determinat. Per això, s'han elaborat fulles amb consells i idees sobre els drets dels consumidors i es repartiran borses amb el lema de la campanya.

Maria Baca, regidora de consum ha destacat que: "Un consumidor informat, és un consumidor preparat. La manera de consumir també està canviant i nosaltres hem d'adaptar-nos als canvis i adoptar un paper actiu enfront de les empreses, perquè tinguen en compte les necessitats i millores proposades pels consumidors".

És per això, que des de l'OMIC, a més també es preparen any rere any activitats educatives des d'infantil fins a batxillerats i cicles formatius, en una desena de centres alcoians. Un total de 48 tallers que tenen com a finalitat formar als més menuts de la ciutat per tal de ser consumidors responsables.

Aquest any com a novetat s'ha preparat una gimcana per als alumnes de primària del CEIP El Romeral. Altres de les activitats preparades seran la visita al mercat de la Zona Nord o Sant Roc.