El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'OMIC torna 15.672 euros per a la ciutadania

OMIC / AM

Els sectors més demandats són el de telefonia, arribant a 214 reclamacions, i gas, amb 68 reclamacions.

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) ha aconseguit tornar 15.672 euros per a la ciutadania els 6 primers mesos d'aquest any, i es que han arribat a rebre 420 sol·licituds, de les quals 414 eren reclamacions, 6 eren queixes, i cap denuncia.

Per a ser més exactes, respecte a la resolució de les reclamacions, 138 han sigut resoltes per l'OMIC, 268 estan en tràmit, 1 ha sigut derivada a serveis territorials i 7 han sigut arxivades.

Pel que fa als sectors més demandats, com a líder absolut es troba el sector de la telefonia, amb 214 reclamacions; en gas 38 i en altres sectors un total de 46 reclamacions. I els motius són variats, com incompliment condicions de venda, disconformitat amb la facturació, altes fraudulentes, facturació posterior a la baixa i més.

Segons Teresa Sanjuán, regidora d'Informació i Defensa del Ciutadà, destaca que "des dels serveis de l'ajuntament continuem treballant per a defensar els drets dels consumidors, actuant i intervenint davant aquells casos que hagen pogut suposar un perjudici per a la ciutadania de la nostra ciutat. El nostre objectiu és denunciar aquestes situacions i recuperar si és possible el que han perdut els nostres consumidors. Per a això, l'ajuntament disposa d'un equip tècnic especialitzat en aquestes qüestions fent una gran labor vetlant pels interessos dels ciutadans".