El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'OMIC aconsegueix recuperar els diners de més de la meitat de les reclamacions presentades

Més de la meitat de tots els diners recuperats, quasi 43.000 euros, corresponen a reclamacions a empreses de telefonia.
 

Durant el 2019, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor ha atés més de mil consultes, aconseguint un resultat favorable en el 55 per cent dels casos. En total ha recuperat quasi 65.000 euros dels alcoians.

Davant un problema amb el servei oferit per una empresa, sempre tenim l'opció d'acudir a l'OMIC, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, ubicada en una de les eixides de la plaça d Dins, i que intenta fer de mediador amb l'empresa per evitar un litigi judicial.

I en molts casos, funciona: més de la meitat de les persones que han posat una reclamació, han aconseguit la retornada dels diners del servei. Segons les dades oferides per l'Ajuntament, l'OMIC va atendre en el 2019 un total de 1.078 reclamacions, 6 queixes, i 1 denúncia. De les més de mil reclamacions, procés on hi ha una intenció de recuperar diners, s'ha aconseguit una resolució favorable en el 55 per cent dels casos, la qual cosa ha suposat un retorn als ciutadans de 64.930 euros. De la resta de reclamacions, el 23 per cent han tingut desenllaç desfavorable, el 3,6 han estat arxivades, i no es concreta la resta.

Dels quasi 65.000 euros recuperats, més de la meitat, 42.800 euros, pertanyen a conflictes amb empreses de telefonia. La resta està repartit entre altres serveis com banca, gas i transports.

La regidora d'informació i defensa al ciutadà, Teresa Sanjuan recorda que "reclamar és un dret que tenim tots els ciutadans i l'Ajuntament d'Alcoi té una oficina municipal especialitzada en consum per a ajudar a totes les alcoianes i alcoians en els seus dubtes, reclamacions i denúncies", un servei que, recorda la regidora, és totalment gratuït.

Any rere any es coneix cada vegada més el servei de l'OMIC i s'incrementen les consultes. Les 1085 consultes fetes el 2019 suposen un increment del 28 per cent respecte al 2018.