El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’OMIC d’Alcoi recupera vora 9.000 euros en 53 reclamacions a companyies de transports de viatges

OMIC d'Alcoi

Encara són molts els consumidors que no han obtingut el reembossament dels viatges cancel·lats en diferents moments, a conseqüència de la pandèmia després de més d’un any.

Entre 2020 i 2021, l’Oficina Municipal d'Informació a la persona Consumidora d'Alcoi ha recuperat quasi 9.000 euros en un total de 53 reclamacions de diferents tipus. Aquestes s’han motivat per la cancel·lació de contractes de transport a causa de la covid-19 o de les restriccions establides per l'estat d'alarma.

Segons dades de l’Ajuntament d’Alcoi, aquestes 53 reclamacions cal ressaltar que 33 han sigut per a companyies de vol, havent-se resolt 19 reclamacions de manera favorable, 5 desfavorable, 2 estan en tramitació, 6 no han sigut contestades encara i 1 ha sigut desestimada. En creuers (viatges combinats) hi ha hagut 6 reclamacions, de les quals 2 s'han resolt favorablement, 2 desfavorablement i 2 encara estan en tramitació i finalment l'única reclamació amb tren s'ha resolt favorablement. La resta han sigut per a uns altres com a plataformes i agències de viatges per cancel·lacions tant de vols com de viatges combinats.

Encara són molts els consumidors que no han obtingut el reembossament dels viatges cancel·lats en diferents moments, a conseqüència de la pandèmia després de més d’un any.

L’Ajuntament continua explicant que les mesures excepcionals adoptades en el seu moment pel Govern per a afrontar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus permetien que les agències de viatges, en comptes de reembossar els diners pagats, pogueren entregar als usuaris un bo d'un any per l'import equivalent al viatge combinat contractat, en els casos en què els diferents proveïdors de serveis no hagueren retornat l'import a les agències. No obstant això, obligar els afectats a acceptar aquests bons en lloc del reembossament contravé la normativa europea.

El Ministeri de Consum ha llançat una web per a orientar a les persones consumidores que hagen vist vulnerats els seus drets durant l'estat d'alarma.

La regidora d’Informació i defensa de la ciutadania, Teresa Sanjuan, explica que “els viatges no són els únics contractes que s'han cancel·lat per coronavirus. Moltes persones s'han vist obligats a anul·lar i cancel·lar molts altres serveis com a esdeveniments culturals o espectacles, activitats de tota mena, celebracions familiars, encàrrecs, etc., o no els prestaran uns serveis que ja havien pagat. Les persones consumidores tenen dret a recuperar els seus diners, perquè aqueixes cancel·lacions no han de ser a la seua costa. Totes les persones han de saber que l'OMIC està també per a ajudar-los amb les seues reclamacions”.