El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ontinyent CF desapareix oficialment: 'Espere que algun dia es conte el que realment va passar'

El darrer comunicat de la plantilla de l'Ontinyent (Març de 2019) Foto: Vicent Gandia
  • Este dijous es va extinguir un club amb quasi 90 anys d'història
  • Tot i ser un final esperat, la notícia ha creat molta tristor

No per esperat o estar assumit des de fa temps ha estat menys dolorós. Este dijous ha acabat la història de l'Ontinyent CF. Na Cristina Valero Doménech, lletrada de l'Administració de Justícia del Jutjat Mercantil número 4 de València ha acordat declarar l'extinció de la mercantil 'Associació Esportiva Ontinyent CF per 'no existir ni béns ni drets del concursat ni de tercers responsables amb els quals satisfer els creditors'.

Amb la publicació al BOE de dijous 11 de febrer de 2021 es posa el punt final a quasi 90 anys de vida d'un dels grans clubs de futbol del territori valencià, amb una gran història no sols futbolística sinó també social. Pel Clariano han passat figures i equips de renom, que van fer gaudir a una població que vivia l'ontinyentisme com una religió molt profunda.

Aquest dijous abaixa la persiana de manera definitiva el tercer equip de la província de València, diu adéu l'Ontinyent CF
Una decisió sobre la qual hem volgut polsar les opinions de persones que han escrit renglons de la història de l'Ontinyent CF. Un dels que va començar la seua carrera al club ontinyentí per acabar triomfant al futbol professional va ser Pascual Donat.

L'actual director esportiu de la Fundació Esport Base Ontinyent ha recalcat que 'l'Ontinyent CF sempre serà un 'històric del nostre futbol perquè en la memòria de tots no morirà, almenys en la meua. Com a jugador és una pena molt sentida perquè va ser el club que em va donar eixida, on em vaig donar a conèixer com a futbolista. No vaig a assenyalar ni dir noms, però tots sabem el que va passar i deixar morir un club en quasi 90 anys d'història és un drama per a tots els que estimem a l'Ontinyent CF'

Per altra banda, Miguel Ángel Mullor, actual president de l'Ontinyent 1931 ha comentat que 'era una mort anunciada, ja hem plorat al nostre benvolgut Ontinyent molt de temps. Imaginat la meua situació personal, he sigut jugador i entrenador i ara sóc president de la continuïtat d'aquest Ontinyent. Intentarem fer-lo igual de gran del que era i esperem estar a l'altura d'eixe sentiment de poble i de club que té l'aficionat. Hui és un dia molt trist'
 

El president de la Fundació Esport Base, Miguel Ángel Molina ha rebut el final de l’Ontinyent amb molta tristor, qualificant-la de 'notícia molt desgraciada. Ha desaparegut un club amb molta història on molta gent ha treballat per ell, ha posat diners i ha generat il·lusions. Una institució on tots de xicotets hem anat amb els nostres pares. És una llàstima, però s'ha perdut’.

Un dels presidents del desaparegut Ontinyent CF, José Vicente García ha subratllat que este dijous ‘ha sigut un mal dia que passarà a la història. Els que hem volgut a l’Ontinyent CF mai oblidarem l’11 de febrer de 2021. També desapareixen 88 anys d’història d’un club i d’una humil ciutat. Per a mi, desapareix tot el sacrifici i dedicació que durant més de 15 anys li he dedicat al club, però sempre em quedaran els bons records que tinc de l’Ontinyent CF’

Adéu a 88 anys d'història
Una història de quasi 90 anys que ha estat narrada i escrita pel periodista Arturo Reig al llibre 'Ontinyent CF. Una historia apasionante'. El presentador del programa La Banqueta ha reconegut que 'un dia com hui tornes a recordar eixe dia en què l'Ontinyent va deixar de competir o el dissabte de l'acomiadament dels jugadors davant els seus aficionats. Ahí va ser quan morir l'Ontinyent i la veritat fa una mica de ràbia. La gesta de l'Alcoyano en Copa ens recorda a eixe equip on hui hi ha molts components d'aquell planter i que futbolísticament s'hagueren pogut fer coses molt importants, però no els ho van deixar fer. Espere que algun dia algú conte la realitat del que va passar’.
Paco Ortiz, president de la Penya la Torreta, un col·lectiu que va nàixer per donar suport al ja desaparegut Ontinyent CF, ha reconegut que 'encara dol sentir la desaparició del club pels sentiments que hem tingut, amb la gran quantitat de viatges hem fet amb l'Ontinyent. Ara ja s'ha acabat i estem al costat d'altre club del poble'.
Finalment, Gabri Ribera, actual entrenador de porters del Deportivo Alcoyano, la mateixa tasca que feia quan va morir l'Ontinyent CF, ha admès que 'no per ser esperat és menys dolorós. La gent que hem mamat l'Ontinyent CF des de petits, després com aficionats i tècnics sentim molta ràbia, tristor i molta impotència perquè estem parlant del club més representatiu de la ciutat que ha passejat el nom d'Ontinyent per tota Espanya. Es podran fer moltes coses, però l'Ontinyent CF no ens el tornarà ningú"