El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició contestana demana potenciar l'ús de la bicicleta

Tant des del col·lectiu Compromís com des de Ciutadans coincideixen que ara, amb les mesures de reactivació, és el moment de potenciar la bicicleta com a transport alternatiu al cotxe. Compromís proposa carrils bici fins als polígons, i Ciutadans reclama que es potencie la connexió Alcoi-Cocentaina -Muro perquè la bici és "el mitjà perfecte" per a desplaçaments habituals de fins a 15 quilòmetres.

Juanjo Moncunill, de Ciutadans Cocentaina, explica que amb el confinament s'ha demostrat que "la reducció del trànsit a motor ha estat la mesura més eficaç per a reduir la contaminació atmosfèrica". Així que estem "davant una oportunitat d'or per a canviar els nostres hàbits". També des de Compromís, el seu portaveu Jordi Pla considera que el confinament ha permés "veure el model de mobilitat del poble i replantejar la relació amb l'espai públic".

Així, tots dos plantegen mesures concretes per a potenciar l'ús de la bicicleta al municipi i ampliar l'espai per a vianants. Des de Compromís es concentren més en aquests dies on comença el retorn a la vida als carrers, i demanen, per exemple, que s'amplien les voreres més estretes de la ciutat amb senyalització o cossiols. I consideren fonamental potenciar l'ús de la bicicleta i el patinet elèctric com a mesura per garantir el distanciament social, amb carrils bici que connecten amb els polígons industrials.

Des de Ciutadans també demanen que el carril bici connecte ara amb centres esportius i culturals. Però també reclamen que siga prioritari el projecte per connectar amb carril bici Alcoi, Cocentaina i Muro. Moncunill diu que la bici és aquests dies una de les opcions de mobilitat "amb més baix risc de contagi", però també "un mitjà perfecte per als desplaçaments habituals urbans, fins a 15 quilòmetres".