El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició critica el retard en la implantació del servei d'autobús sota demanda

Una de les estacions de parada sota demanda, a la zona dels Jutjats.

A preguntes del PP, el PSOE ha justificat el retard en la incompatibilitat del sistema de sol·licitud de parada amb els equips dels autobusos. Segons el Govern, l'autobús a demanda estarà operatiu abans que finalitze l'any.

El Partit Popular d'Alcoi ha denunciat que el servei de transport públic sota demanda encara no estiga operatiu en Alcoi, tot després de l'acord assolit fa ara 20 mesos entre l'Ajuntament i l'IVACE per a la seua posada en marxa.

L'autobús a demanda és un pla de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) que es va comprometre a aportar la meitat dels 51.000 € que costa la instal·lació dels pals que permeten als usuaris sol·licitar l'arribada de l'autobús. Aquest sistema permet que quan no hi ha petició, l'autobús no passa. El sistema havia d'implantar-se en tres parades de tres línies: a la Font Dolça, en el Palau de Justícia i en l'última parada de Sant Joan de Ribera.

A preguntes del PP, el PSOE ha justificat el retard en la incompatibilitat del sistema de sol·licitud de parada amb els equips dels autobusos. Segons el Govern, l'autobús a demanda estarà operatiu abans que finalitze l'any. Cantó ja dubte de les dates oferides i lamenta que "un problema tècnic tinga fóra de servei el sistema durant quasi dos anys".

Segons el parer del regidor, "una ciutat que vol ser intel·ligent no pot tardar dos anys a aplicar un nou desenvolupament tecnològic". El retard en l'aplicació, assenyala l'edil, té dos efectes: impedeix millorar el servei i reduir el nombre de quilòmetres recorreguts pels vehicles