El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició demana canvis en el pla de lloguers socials per a jóvens

Plaça de les Xiques, on es van atorgar 6 habitatges l'any passat com a part del pla.

El Partit Popular ha criticat el pla de lloguers socials posat en marxa pel Consell en Alcoi l'any 2018. D'acord amb les xifres que faciliten, dels 14 pisos oferits pel programa, només 4 van ser concedits a joves, mentre que la resta foren per a col·lectius vulnerables. Demanen que futurs plans d'aquesta índole "han de ser efectius i atractius, i no un llistat de pisos públics que estan buits perquè ningú vol viure en ells".

El resum que fan de la convocatòria de l'any passat és el següent: El programa va oferir l'octubre de 2018 un total de 14 habitatges, huit en el grup del Camí 40 i sis entre la plaça de les Xiques i el carrer de Barbacana. A aquests pisos públics podien optar joves de 18 i 35 anys amb baixos recursos. La regidora del PP Amalia Payà explica que el pla només va rebre 7 sol·licituds, de les quals només 4 complien els requisits, per la qual cosa únicament aquestes quatre van ser adjudicades.

La regidora d'habitatge, María Baca, reconeix que l'escassa adhesió dels joves en el pla ha estat motivada per la ubicació de les vivendes, en algunes de les zones més deprimides de la ciutat. No obstant això, el servei de mediació municipal es troba treballant per tal de desestigmatitzar-les; fins que els resultats d'aquesta mediació siguen efectius, l'Ajuntament ja ha buscat alternatives per a oferir habitatges públics als jóvens. És el cas de la creació d'habitatges intergeneracionals, on es fomente la cohabitació entre població jove i gran. Aquest seria el cas de les vivendes que es projectaran a la plaça de les Eres, així com a altres edificis pendents de reconstrucció als carrers Casablanca i Sant Maure.

Aquest gir de rumb en la política d'habitatge públic entronca amb les demandes del PP, qui es mostra partidari de "canviar l'enfocament d'aquestes convocatòries perquè les ofertes d'habitatge atraguen els joves i puguen optar a elles".