El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició demana que se censen els habitatges deshabitats i els pisos okupats

Concentració de veïns al carrer Casablanca, denunciant las okupacions il·legals al carrer.

Els veïns del Centre han denunciat durant les darreres setmanes l'ocupació il·legal d'habitatges al carrer Casablanca, i el mal estat en què es troben alguns edificis.

El Partit Popular ha exigit al govern municipal que aplique les mesures contra l'ocupació il·legal aprovades pel Ple el febrer de 2017. Entre les mesures aprovades en 2017 destaca la creació d'un cens d'habitatges deshabitats i de pisos ocupats il·legalment, així com la posada en marxa d'un telèfon anònim i un correu electrònic d'atenció als ciutadans afectats per situacions d'ocupació il·legal.

El portaveu del PP insta al Govern a complir els acords de la moció aprovada en 2017, fonamentalment les mesures que milloren l'atenció al ciutadà i afavoreixen una ràpida denúncia. "Els veïns se senten desemparats per un Govern que mira cap a un altre costat davant un problema greu", manifesta el regidor.

La falta d'atenció per part del govern, segons els populars, "va quedar de manifest en l'últim Ple", quan els representants dels veïns del Centre "van qüestionar que el Govern de Toni Francés no faça res malgrat ser coneixedor del problema". Ruiz apunta, a més, que l'abril de 2019, el PSOE, Guanyar i Compromís van rebutjar una moció per a donar suport a la proposta de llei anti okupa que el PP va portar al Congrés dels Diputats.