El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició demana que es recupere la gestió pública del geriàtric d'Oliver

Centre de majors del carrer Oliver d'Alcoi

Demanen a la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament d’Alcoi “el rescat de la residència, d’aquesta i de totes, per assegurar la cura dels nostres majors”.

Guanyar Alcoi ha demanat que l'administració pública recupere la gestió del centre de majors del carrer Oliver d'Alcoi, gestionat actualment pel grup DomusVi, i que és un dels principals focus de contagis per Coronavirus a tot el País Valencià. "De cap manera acceptarem que DomusVI torne a gestionar Oliver, perquè la negligència en la gestió és més que evident", assegura la portaveu de la plataforma, Sandra Obiol.

Encara que el centre es troba actualment sota vigilància activa de control sanitari amb ocasió de la crisi sanitària, Guanyar demana que la gestió no torne a mans del sector privat: "el problema de fons és el model. Els serveis públics s'han de gestionar directament des de l'administració. Són els responsables polítics, triats democràticament, qui han de respondre de les seues accions", apunta Obiol.

Aquesta demanda es realitza un dia després de conéixer que la xifra de morts per Covid-19 al departament de Salut d'Alcoi és de 93 víctimes, gran part d'elles (almenys 32 segons l'última actualització) s'han registrat en el centre DomusVi d'Alcoi. "Ho estem vivint tràgicament amb l'Hospital civil d'Oliver –diu la portaveu de la plataforma municipalista–. La justícia haurà de depurar responsabilitats, tal com han anunciat els familiars dels residents. Però, siga com siga, la gestió de l'empresa, controlada per un fons d'inversió, a Alcoi i a la resta de residències, ha estat catastròfica".

Obiol conclou assegurant que els responsables polítics "no poden amagar-se al darrere de concessions, ni poden permetre que la vida de les persones estiga supeditada a interessos crematístics particulars".