El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició demana que les obres municipals s'aturen durant les hores amb més calor

Operaris treballant aquest estiu en la construcció de l'eix per a ciclistes i vianants / Facebook Obres i Serveis Alcoi

Per a Guanyar Alcoi, la mesura no hauria de tractar-se d'una qüestió puntual, sinó que hauria de figurar en les clàusules de contractació municipal.

Guanyar Alcoi ha demanat al govern local que s'aturen les obres municipals durant les hores centrals en dies d'alerta per elevades temperatures. Amb la mesura voldrien prevenir "incidències que poden ser fatals" per als operaris que es troben treballant en estiu.

"És una mesura lògica i simple per unes condicions de vida dignes i salubres, que sembla mentida que un govern que s'autoanomena progressista ni tan sols contemple", recorda Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi. La plataforma ciutadana al·ludeix a les indicacions de la Fundació CEAM de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, des d'on alerten de la perillositat de realitzar activitats físiques al sol en les hores centrals del dia.

González indica que no hauria de tractar-se d'una qüestió puntual, sinó que hauria de figurar en les clàusules de contractació municipal: "En comissió informativa ja vam preguntar al govern municipal informació sobre l'adopció de clàusules de tipus social als contractes municipals. I com a resposta, per a variar, vam rebre desdeny i menyspreu per part de la regidora de torn".