El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició denúncia la falta de democràcia en Castalla

Ajuntament de Castalla. Foto de recurs.

Comunicat dels grups polítics en l'oposició a Castalla.

Des dels Grups Polítics Municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Castalla denunciem des de fa temps la falta de respecte i consideració per part de l'actual equip de Govern cap a l'oposició. Aquesta falta de tarannà democràtic ha acabat en la marginació de l'oposició del Ple de l'Ajuntament, màxim òrgan de deliberació democràtica i representació de les castelludes i castelluts.

Volem denunciar la surrealista situació en què s'ha arribat amb aquest Ajuntament on els Grups de l'Oposició ens hem hagut d'assabentar de la convocatòria d'un Ple Extraordinari i Urgent i del seu contingut a través de les xarxes socials. El Govern Local ha decidit enviar un comunicat de premsa amb un dia d'antelació on informa sobre la celebració d'un Ple no establert amb antelació i hores després enviar la convocatòria del mateix a l'oposició. Una qüestió de retorçada legalitat i nul·la ètica pública.

A més, s'expressen afirmacions bastant preocupants per a la salut democràtica en aquest comunicat com: "Castalla realitza una modificació de crèdit d'1.280.376 euros per a revitalitzar l'economia local" (títol del comunicat) i "L'Ajuntament de Castalla ha decidit realitzar una modificació de crèdit per valor d'1.280.376 euros." Fins on arribem a saber, l'Ajuntament de Castalla està format per tota la Corporació Municipal, oposició inclosa, i el màxim Òrgan de decisió és el Ple que, en el moment de la publicació d'aquesta nota de premsa encara no havia decidit res. Aquestes afirmacions suposen per tant una mentida, "Castalla" o el seu Ajuntament encara no havien decidit res; i la vulneració i falta de respecte contra un òrgan com és el Ple. El Govern Local demostra que per a ells la democràcia és un simple tràmit en lloc d'un espai de deliberació i debat.

Es demostra l'aposta decidida d'aquest Govern per la propaganda política més que per les preocupacions de la ciutadania. Ni tan sols han esperat a la celebració del Ple i l'aprovació d'aquestes inversions per redactar una nota de premsa autoelogiant-se, el seu afan protagonista els ha fet avançar-se als fets i temps legals i democràtics.

Des dels Grups Municipals de l'oposició no volem entrar en el contingut del Ple, però no podem obviar que es pretén emprar un total de 1.280.376 milions d'euros del remanent de tresoreria sense informar ni consensuar amb l'oposició unes inversions tan significatives, com si l'Ajuntament fóra la seua propietat.

No és un fet aïllat aquest, són constants els insults i males formes en què l'Equip de Govern es dirigeix cap a l'oposició, al que cal sumar la falta d'informació en molts dels temes municipals. Hem denunciat constantment la falta de transparència, la impossibilitat d'accedir a alguns expedients o documentació... i no és tampoc la primera vegada que ens assabentem de decisions importants per al nostre poble per les xarxes socials, com per exemple, la cancel·lació de les Festes de Moros i Cristians, entre d'altres.

Aquesta falta de respecte no és contra una organització política en concret, ni tan sols contra l'oposició en el seu conjunt, que representa el 37% de la població, és contra la democràcia. Tots aquests fets impossibiliten el desenvolupament en condicions normals i dignes de l'activitat municipal pel que, l'oposició en el seu conjunt ha decidit no participar en aquest Ple Municipal propagandístic.

 

 

               GRUP MUNICIPAL                                                    GRUP MUNICIPAL

  COMPROMÍS-ESQUERRA UNIDA                                              PARTIDO POPULAR