El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició denuncia la "paràlisi" del projecte de via verda Alcoi-Gandia

Tram de la Via Verda Alcoi-Gandia / José Sellés Martínez

Ruiz també qüestiona el paper que en aquest projecte ha assumit el Consorci de les Comarques Centrals, que en 2017 es va fer càrrec les gestions per a tirar avant la iniciativa.

El PP d'Alcoi ha criticat la situació de "paràlisi" en la qual es troba la conversió en via verda del traçat de l'antiga línia ferroviària Alcoi- Gandia. Asseguren que la Conselleria d'Obres Públiques ha dilatat durant més d'un any el concurs de la redacció del projecte.

"El retard demostra que el projecte no figura entre les prioritats del Govern valencià", lamenta el portaveu dels populars, Quique Ruiz, qui troba a faltar més reivindicació per part del Govern de Toni Francés. "Necessitem un alcalde capaç d'exigir a la Generalitat que aborde de manera seriosa aquest projecte", manifesta l'edil.

Ruiz també qüestiona el paper que en aquest projecte ha assumit el Consorci de les Comarques Centrals, presidit per Francés. Recorden els populars que en 2017 el consorci es va fer càrrec les gestions per a tirar avant la iniciativa, substituint a l'anterior consorci format pels municipis per on transcorre el traçat. Segons Ruiz, el Consorci no disposa ni tan sols de l'avantprojecte que, tal com va anunciar el mateix alcalde i president el maig de 2018, ja estava elaborant la Generalitat: "Portem anys escoltant promeses que mai es compleixen".

Un poc d'història

La línia de ferrocarril entre Alcoi i Gandia es va inaugurar en 1892 amb una longitud aproximada de 53 quilòmetres al llarg de la vall del riu Serpis. L'any 1969 va deixar de funcionar i es va desmantellar tota l'estructura ferroviària, inclosos els taulers metàl·lics dels ponts. Alguns trams de l'itinerari conserven tota la plataforma de l'antiga via de ferrocarril i el recorregut és usat per un alt nombre de ciclistes per a desplaçar-se per la zona.