El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició exigeix responsabilitats pels incompliments en el contracte de la brossa

Compromís exigirà a la pròxima comissió informativa el pla d’actuació amb què l'empresa encarregada del servei de neteja viària ha de solucionar totes les irregularitats identificades.

Compromís Alcoi ha demanat al Govern local que es verifiquen els incompliments en la implementació del contracte de neteja viària. Recorden que hi han contemplades sancions econòmiques de 500 € per cada dia de retard en la correccció de les deficiències.

La formació al·ludeix a les dues auditories que s'han realitzat sobre el servei de neteja urbana, i que han evidenciat una sèrie d'incompliments en l'aplicació del contracte. En primer lloc assenyalen la falta de voluntat de l'empresa d'adquirir o llogar maquinària i vehicles -tal com s'indicava al plec-, així com la falta d'informació sobre la cartografia dels itineraris de neteja i els equips assignats a cada ruta. Tampoc tenen constància de la persona responsable del servei ni de per què s'han delegat les seues funcions a un cap de servei; asseguren que ni un ni l'altre compleixen els requisits i que els tècnics municipals ho han acceptat malgrat conéixer l'incompliment del plenari de maig de 2017.

L'auditoria parlaria també de les males condicions de manteniment i salubritat de contenidors soterrats; de la no presentació de les corresponents llicències d'obres de les adequacions que s'han realitzat; de la falta d'imatge corporativa a vehicles i materials; de la impossibilitat d'accés per realitzar els controls sobre el software; o també de la no inclusió del sistema de GPS de la neteja viària al sistema informàtic.

El líder de Compromís, Màrius Ivorra, considera que els advertiments de la seua formació "han caigut en sac buit", després d'una fiscalització que al partit consideren "exhaustiva i constant des de l'inici de la tramitació de l'expedient". Ivorra recorda que "es va reclamar un pla d’actuació a l'empresa per solucionar tots els problemes apareguts que devia entregar com a màxim el 9 de desembre, i Compromís exigirà a la pròxima comissió informativa".