El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’oposició d’Alcoi carrega contra Lorena Zamorano després de compatibilitzar la tasca com a regidora amb la secretaria de l’Ajuntament de Muro

Lorena Zamorano / AM

Zamorano ha demanat la baixa voluntària del règim de dedicació exclusiva per a compatibilitzar el lloc de regidora a Alcoi amb el de secretària a Muro.

Guanyar, PP i Compromís s’han mostrat en total desacord després de conèixer que Lorena Zamorano, regidora del govern municipal i 2a tinent alcalde, compatibilitzarà la seua gestió a Alcoi amb la feina de secretària a l'Ajuntament de Muro.

Tres grups de l’oposició a Alcoi ja s’han pronunciat en conèixer que la regidora de Patrimoni, Urbanisme, Contractació i Turisme, Lorena Zamorano, serà la secretaria de l'Ajuntament de Muro. Zamorano ha demanat la baixa voluntària del règim de dedicació exclusiva per a compatibilitzar el lloc de regidora amb el de secretària.

Màrius Ivorra, portaveu de Compromís apunta que “s'ha fet públic que un altre regidor socialista compatibilitzarà les seues obligacions de govern amb un altre treball a un poble veí. Aquesta situació comença a ser preocupant, per a un govern d'Alcoi on els índexs de pobresa i d'atur estan agafant nivells més que preocupants”. La formació valencianista, en un comunicat de premsa, també sosté que “esperem dels nostres governants que dediquen tots els seus esforços a pal·liar les necessitats de les alcoianes i alcoians i no distraure's en temes polítics de medrar a la diputació o treballs a altres ajuntaments, com fa l'alcalde o la primera tinent d'alcalde”.

El PP segueix la mateixa línia contra Zamorano. Quique Ruiz critica que “Alcoi tinga un govern en segona activitat” després de conéixer la notícia. Ruiz lamenta que el PSOE no es dedique “en cos i ànima i a temps complet” a treballar per resoldre els problemes d'Alcoi. El regidor subratlla que els indicadors apunten a una crítica situació de la ciutat, amb més de 10.000 persones per davall del llindar de la pobresa, amb una pèrdua del 17% de les indústries des de 2012 i amb el Centre històric derruït. “Davant aquest panorama, no podem consentir que els regidors del Govern fugen i dediquen el seu temps a un altre treball, ja siga a l'Ajuntament de Muro o en la Diputació”, manifesta.

La plataforma municipalista, Guanyar Alcoi, denuncia que el mateix alcalde “ja combina la seua tasca amb la de portaveu del grup socialista a la Diputació d’Alacant i ara la regidora d’àrees tan importants també estarà a mitges”. Com assenyala el regidor de Guanyar Alcoi, Pablo González: “Òbviament la senyora Zamorano pot buscar la manera d’assegurar-se el seu futur i ho respectem. Però respectem més a les persones d’Alcoi i les seues vides. Alcoi té massa problemes, massa, perquè el nostre govern no estiga concentrat al 100 per 100 en resoldre’ls”.

Lorena Zamorano, després de fer-se públic aquest fet, no vol valorar la seua esfera personal.