El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Orquestra Simfònica d'Alcoi presenta nou logo i nom en valencià

El logo antic a la dreta, i a l'esquerra, el nou logo.
L'OSA presenta el seu nou logo amb el qual volen actualitzar i fer més propera l'Orquestra

L'O d'OSA ara són tres cercles que reuneixen tant present, passat i futur de l'orquestra; com els tres peus sobre els quals toquen: corda, vent i percussió. El nou logo també respecta el blanc i negre, els colors de la posada en escena dels concerts de l'OSA.

L'anterior logo era de 1952, així com el nom, i des de l'Orquestra Simfònica d'Alcoi, l'OSA, han decidit canviar-ho per actualitzar-lo i fer-ho més proper. També han traduït el nom, que passa de ser Orquesta Sinfónica Alcoyana a Orquestra Simfònica d'Alcoi.

Paqui Contreras, presidenta de l'OSA, ha presentat el nou logotip que ha estat elaborat per l'empresa especialitzada en marques Branzt. Pepe Valiente, com a creador del nou logo, ha explicat com s'ha fet el canvi, que recull la forma de cercle de l'anterior logo per tal de respectar-lo. Però en lloc de la filigrana interior, es converteix en un conjunt de tres cèrcols, que marquen tant el present, passat i futur de l'OSA, com les tres potes d'una orquestra: corda, vent i percussió. Els tres cercles es detallen en punts, una forma simple però efectiva que també pot funcionar com a lletra O, i per tant es pot utilitzar tant en l'OSA, com en la JOA (Jove Orquestra d'Alcoi) o en l'activitat Simfonatura. Els colors utilitzats són el blanc i el negre que, com explica Valiente, "és un caràcter molt específic dels membres de l'OSA quan es posen a escena".

Gori Casasempere assegura que aquest nou disseny "ens obliga i recorda el que som, més a to i en harmonia amb tot el que suposa el conjunt de l'orquestra i la Jove Orquestra, i el projecte il·lusionant basat en el patrimoni natural de Simfonatura".

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que "comptar amb una orquestra simfònica és un luxe, un capital que tenim els alcoians i que és possible gràcies a l'esforç i treball que fan els músics" i considera el canvi de logo com "un pas més endavant per a continuar projectant l'OSA i Alcoi com a ciutat que estima i viu la música".