El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Orxa avança els seus Moros i Cristians perquè no coincidisquen amb les eleccions nacionals

L'Ajuntament de l'Orxa

Estaven previstes per al cap de setmana de votacions, però les faran abans, entre el 13 i el 17 de juliol.
 

"No podem deixar que uns estiguen fent l'ofrena de flors, i altres en la casa del poble esperant que vinguen a votar".

La convocatòria d'eleccions nacionals ha generat dubtes a la gent que té contractades vacances, viatges o pensats dies de descans. Però la data marcada, el 23 de juliol, afecta a tot un poble, l'Orxa, que tenia previs eixe cap de setmana celebrar les seues festes patronals. Concretament en diumenge tenen l'Ofrena de Flors i la processó, a més de ser el dia de la joventut, amb actuacions i jocs infantils. 

L'alcalde Pau Pinar explica que han decidit avançar-ho perquè tot el poble puga gaudir de la festa. A més, es dona la circumstància que el cap de setmana triat no hi ha cap altra festa en els pobles (el 8 i 9 de juliol són festes a Millena i les següents ja són l'últim cap de setmana, 29 i 30, a Benimarfull).

L'alcalde també reconeix que no tot el poble s'ha mostrat d'acord amb la decisió, perquè entén que genera problemes amb les bandes contractades o els vestits llogats, però diu que "per afavorir a quatre no anem a deixar a tot un poble que estiga en plenes festes, uns fent l'Ofrena a la Mare de Déu de l'Aurora, i altres en la casa del poble esperant que vinguen a votar". Ja han comunicat la decisió al ministeri corresponent, i aprovaran el canvi de dates en el pròxim plenari.

Així, l'Orxa celebrarà les festes de Moros i Cristians entre el 13 i el 17 de juliol. En eixes dates estava previst la celebració de les 24 hores esportives, que se celebraran el 21 i 22 de juliol.

Unes festes que venen amb novetats, perquè per primera vegada s'ha decidit convidar a una esquadra d'un poble proper, per a generar una jornada de convivència amb festers d'altres llocs. Una idea que es vol allargar en el temps, i per a esta primera edició s'ha triat a l'esquadra dels Granaders de la Reina de Bocairent, que assistiran amb el vestit fet per al 150 aniversari de les festes de Bocairent. Així que si vols gaudir de les festes de l'Orxa enguany, les eleccions ja no són un impediment.

Esquadra dels Granaders de la Reina de Bocairent