El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Orxa en FITUR: municipi acollidor d'ERASMUS que planifica un projecte interprovincial per a promocionar el tren dels anglesos

  • D'ací a poc temps signaran un conveni les diputacions d'Alacant i de València perquè Vilallonga i L'Orxa puguen treballar opcions turístiques per a l'antic tren dels anglesos

L'Orxa (El Comtat) ha venut els seus encants paisatgístics, gastronòmics i patrimonials en FITUR 2022 amb la presentació d'un vídeo on es veuen les increïbles possibilitats que té aquest municipi que acull joves ERASMUS de tot Europa i que té projectes de futur molt interessants, com ara la promoció turística de l'antic traçat del tren dels anglesos.

Pau Pinar, alcalde de l'Orxa, ha donat a conéixer al món els encants de la localitat del Comtat, envoltada de naturalesa i recursos patrimonials molts atractius. Per a l'alcalde, el valor afegit del seu poble són les persones que l'habiten i als que considera els millors ambaixadors per a rebre turistes.

L'Orxa ha desenvolupat un projecte molt interessant i que està relacionat amb els joves, l'ERASMUS plus. Xicots i xicotes de països com ara Portugal, Lituània, Estònia, Itàlia o Eslovènia han viscut uns mesos al municipi i han pogut gaudir els encants mediambientals, sobretot de la part del riu Serpis.

L'alcalde és de l'opinió que L'Orxa té moltes coses a oferir al Turisme: Cultura, patrimoni, gastronomia, l'hospitalitat dels seus habitants i alguns projectes molt atractius. Un d'ells té a vore amb el tren Xitxarra, els dels anglesos. D'ací a poc temps signaran un conveni les diputacions d'Alacant i de València perquè Vilallonga i L'Orxa puguen treballar opcions turístiques per a l'antic tren. Tant el traçat com ara les antigues estacions.

L'Orxa ja té en marxa 17 rutes cicloturístiques i el seu alcalde vol crear-ne ara una ruta agroalimentària. Recuperar un poblat iber que està entre Beniarrés i L'Orxa o el castell són altres idees per al futur.