El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Orxa i Tibi tindran aula de 2 anys el pròxim curs escolar

El Centre Rural Agrupat El Serpis de L'Orxa

La conselleria d'educació ha anunciat la creació de 9 noves aules a la província d'Alacant, de les quals 2 són per a les comarques de l'Alcoià i Comtat. 

L'aulari de L'Orxa corresponent al CRA Riu Serpis, i el Col·legi Públic de Tibi comptaran amb aules de dos anys per al pròxim curs 2019-2020. Així ho ha anunciat la conselleria d'educació, que obrirà a la província d'Alacant un total de 9 aules, que suposen 162 places gratuïtes per a xiquets de dos anys. 

En el cas del CRA Riu Serpis de L'Orxa, preveuen tindre 5 xiquets per a la nova aula de 2 anys. Són les famílies les que havien demanat aquesta aula per a poder fer tota l'educació infantil i primària al municipi, i no haver de traslladar-se fins a Beniarrés, on està l'escoleta més propera. Des del centre han mostrat la satisfacció tant dels pares com de l'equip de professors per la nova aula que es posarà en marxa a setembre.

A hores d'ara a les comarques de l'Alcoià i Comtat hi ha aules de dos anys als col·legis Miguel Hernández i Romeral d'Alcoi i al Poeta Pla i Beltran d'Ibi. A banda, estan les escoletes, les municipals de Banyeres, Beniarrés i Castalla; a Cocentaina la de Sant Hipòlit Màrtir, i a Alcoi les de Batoi, Zona Nord i el Jesuset del Miracle. També està l'escoleta d'El Partidor que depén de la Generalitat. Pel que fa a places, suposen quasi 400 repartides de la següent manera: vora 300 en les escoletes municipals, 40 en el Partidor, i altres 54 en els col·legis. 

A tota la comunitat s'obrin 31 noves aules, que suposen 558 noves places. Amb aquestes ja són 768 les aules gratuïtes per a xiquets de 2 anys, i més de 15.000 les places que s'ofereixen entre col·legis d'infantil i escoletes.