El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'L’Orxa on els senders et duen', la nova iniciativa de l’ajuntament per fomentar el turisme d’interior

L'Orxa / Wikiloc

L'Orxa està dissenyant rutes de cicloturisme de llarga distància que connecten el poble amb València, Xàbia, Benidorm, la Platja de Sant Joan, Alacant, Villena, Almansa i Oriola.

El poble del Comtat vol impulsar els seus recursos naturals i donar a conéixer tot el que els visitants poden trobar en anar a l’Orxa. Rutes per senderistes, per ciclistes i passejos per paratges que podrà gaudir tota la família com la visita al Castell de Perputxent.

El riu Serpis, la serra d'Albureca (Tosal del Serrello, 764 m), la serra de la Solana (808 m) i la serra de la Safor (1011 m), són soles alguns dels racons a visitar a l’Orxa i que des de l’ajuntament estan promocionant amb diferents propostes. La més important és unificar totes les accions baix l’eslògan 'L’Orxa on els senders et duen'. 

S’han realitzat estudis dels recursos naturals per poder afavorir la seua explotació turística de manera sostenible, s’han senyalitzat les 17 rutes de les serres que rodegen l’Orxa, s’ha dissenyat una guia turística digital de QRs i està desenvolupant-se un programa d’activitats i esdeveniments al llarg de l’any. A més, totes les rutes ja estan disponibles a la popular web de senderisme wikiloc per a tots els que estiguen interessats a realitzar-les.

L’alcalde Pablo Pinar explica que “l’Orxa té uns recursos molt valuosos i una capacitat molt gran de poder desenvolupar i impulsar un turisme de naturalesa respectuós i que amb el temps puga ser un motor econòmic per a la localitat". Mai és tard per conéixer de primera mà els municipis de les nostres comarques i explorar tot el que amaguen les seues muntanyes.