El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Orxa recupera el llit del riu Serpis per als veïns de les nostres comarques

Una inversió de 225.000 € permetrà que el riu Serpis recupere la seua millor aparença al seu pas per la localitat de l'Orxa. Les millores previstes des de la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura inclouen un pas de vianants d'uns dos quilòmetres de longitud, diversos aparells de musculació, i panells informatius que permeten donar a conèixer la flora i fauna de la zona. S'espera que l'actuació estiga enllestida abans que acabe l'any.

El director general de l'aigua de la Conselleria de Medi Ambient, Manuel Aldeguer, ha explicat que el projecte també contempla la instal·lació d'unes lloses de pedra de gran envergadura, amb les quals s'evitarà que el vial es puga fer malbé en cas que el riu es desborde. Les pedres serviran d'altra banda perquè els vianants es puguen desplaçar d'un marge a l'altre del riu.

El president del Consorci de les Comarques Centrals, Toni Francés, s'ha desplaçat a l'Orxa per conèixer l'estat de les actuacions, visita que ha aprofitat per a recordar que la Conselleria està preparant el prec de condicions perquè es puga licitar la recuperació de la via verda Alcoi-Gandia.

L'alcalde de l'Orxa, Arnaldo Dueñas, s'ha mostrat agraït perquè la localitat recupere una zona "molt freqüentada en el passat", i per la qual s'havia deixat de veure gent d'un temps ençà.