El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Orxa redueix el deute municipal en un 40%

Ajuntament de l'Orxa.

Mentre que el 2015 el deute acumulat aproximat rondava els 2.698 € per persona, en aquests moments el deute acumulat aproximat ronda els 1.761 € per persona.

L'Ajuntament de l'Orxa ha reduït durant els últims 4 anys el deute municipal en un 39,8%, una baixada que deixa la xifra del deute en al voltant d'1.056.560 €. Des del consistori l'orxà atribueixen el descens a una sèrie de mesures financeres entre les quals destaquen l'elaboració d'un Pla d'Ajust Econòmic i un pla de pagament.

Altres raons aportades per l'administració local són el canvi de modalitat del Pla de Pagament a Proveïdors passant de pagar el 6% d'interessos en la modalitat anterior; la reducció de totes les despeses i l'optimització dels recursos per tal de dur a terme pagaments requerits pel Ministeri d'Indústria; o la consignació d'un crèdit amb el Ministeri d'Economia per tal de pagar una sentència que estava pendent de pagament per un incendi ocorregut l'any 1992

D'aquesta manera, mentre que el 2015 el deute acumulat aproximat rondava els 2.698 € per persona (sobre un cens de 650 habitants), en aquests moments el deute acumulat aproximat ronda els 1.761 € per persona (sobre un cens de 600 habitants).