El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Smart City alcoià es presenta en el Comité Tècnic de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

La regidora Lorena Zamorano durant la reunió del Comité Tècnic.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, va participar en l'exposició del Grup de Treball 1, on es van exposar exemples d'experiències i bones pràctiques vinculades al govern obert.

Alcoi ha tingut l'oportunitat d'exposat la seua gestió de Smart Cities en la reunió del Comité Tècnic de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents celebrada aquest 3 d'octubre a València. La trobada va comptar amb la participació 80 persones procedents d’entitats locals de tota Espanya.

Recordem que, el passat 28 de maig es va aprovar en el ple municipal la sol·licitud de la incorporació d'Alcoi a la RECI (Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents). La RECI, es va crear amb el compromís de crear una xarxa oberta per a propiciar el progrés econòmic, social i empresarial de les ciutats a través de la innovació i el coneixement, recolzant-se en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). 

L'associació té per objecte la generació d'una dinàmica entre ciutats amb la finalitat de disposar d'una "xarxa espanyola de ciutats intel·ligents". Les quals han de promoure la gestió automàtica i eficient de les infraestructures i els serveis urbans, així com la reducció de la despesa pública i la millora de la qualitat dels serveis, aconseguint d'aquesta manera atraure l'activitat econòmica i generant progrés. 

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, va participar en l'exposició del Grup de Treball 1, on es van exposar exemples d'experiències i bones pràctiques vinculades al govern obert, la innovació social i el turisme intel·ligent, amb els exemples de les ciutats de Benidorm que va explicar la seua estratègia per a convertir-se en la primera Destinació Turística Intel·ligent certificat, València que va exposar la seua estratègia de màrqueting digital i el desenvolupament del seu sistema d'informació turística intel·ligent i Alcoi, on Lorena Zamorano va explicar la seua estratègia de SmartOffice i les sinergies entre turisme intel·ligent i cultura que estan posant en marxa.