El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Luis Solbes, l'artista total de la Festa alcoiana

  • La completa exposició inclou un documental audiovisual on parlen de Solbes, Adrián Espí, José Jorge Montava i Antonio Castelló.

Exposició que no es poden perdre els amants dels Moros i Cristians i del disseny fester la que es pot visitar en el Museu Alcoià d la FESTA -MAF- i que recull part de l'obra d'un dels artistes, dissenyadors i creadors més prolífics de la Festa alcoiana: Luis Solbes.

“Luis Solbes. Creador de la estética festera alcoyana”, és el nom que acull aquesta exposició que es pot visitar al MAF des d'aquest mes de febrer i que arreplega treballs mai abans vistos del que es pot considerar un dels artistes festers més complets de la Història.

Avançat a la seua època, va dissenyats cartells de festes, dissenys per a esquadres, seguicis (boatos), vestits de càrrecs i la majoria de dissenys oficials de les actuals filaes.

Sense ser dissenyador ni artista professional, fou capaç de dedicar part de la seua vida al món dels Moros i Cristians, amb un estil pictòric cubista i pla, únic i fàcilment reconeixible.

Autor dels murals de Los Jijonencos, els dos del Casal i del de la gasolinera de la Beniata, compta per centenars els encàrrecs festers que va rebre de totes les flaes.

La mostra se situa en el centenari del seu naixement (1920), que es va haver d'ajornar per la Pandèmia.