El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'últim plenari a Muro evidencia la mala sintonia entre grups

Els grups de l'oposició, PP, PSOE i Esquerra Unida, han decidit deixar damunt de la taula dos modificacions de crèdit fins que passen eleccions, per considerar-ho electoralista. Des del govern municipal de Compromís ho consideren un bloqueig a la gestió municipal.

Muro ha celebrat un plenari extraordinari per aprovar diferents modificacions de crèdit per a projectes locals. Per una banda, una modificació era per adquirir la xopada que hi ha al costat del parc d'El Batà per a la seua ampliació. Per altra, la modificació era per aprovar l'aportació municipal corresponent per a les millores en els polígons de la Duquessa d'Almodóvar, i per al projecte de retirada de gespa a La Llometa. Però els dos punts han quedat sense aprovar a petició de l'oposició.

Per part d'Esquerra Unida consideren una "irresponsabilitat" que, a un parell de dies de la votació s'aproven aquestes modificacions de crèdit "que condicionen el futur del nou govern", i "amb una minoria tan significativa (amb tan sols 4 de 13 regidors)". El portaveu d'EU Francesc Valls assegura que l'informe d'intervenció diu "que aquesta despesa pot influir en el pla econòmic i financer que té aquest Ajuntament a causa de la pèssima gestió del govern de Compromís", i per això volen que s'ajorne la votació a quan estiga actiu el nou govern de Muro.

el mateix sentit s'han pronunciat des del PSOE, on han donat suport a la petició d'EU en considerar que el ple té un "caràcter purament electoralista. No volem dir que aquests punts no siguen importants, sinó que tots els punts que afecten la ciutadania són molt importants, però ara no és el moment de decidir".

Des del govern municipal, de Compromís, també ho consideren una "irresponsabilitat" però per part de l'oposició. En un comunicat expliquen que "segons PP, EU i PSOE, hem de parar el funcionament de l'Ajuntament perquè venen eleccions i bloquegen dues propostes molt coherents que beneficien i molt al conjunt del nostre poble". Per a Compromís, el cas és especialment greu en el cas del polígon de la Duquessa "perquè els terminis per a desenvolupar la subvenció de l'IVACE són molt ajustats, s'ha de redactar la memòria, els plecs per a la licitació i executar-la abans de finalitzar aquest any. Qualsevol retard pot provocar l'incompliment dels terminis, i per tant perdre la subvenció". El govern municipal considera que es tracta d'una estratègia de bloqueig, "posant de manifest que som l'enemic a abatre i que eixe fet ha provocat que l'oposició s'haja unit per a bloquejar el govern municipal".