El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'última biografia del pintor alcoià Antonio Gisbert es presenta a l'IVAM CADA Alcoi

Cartell de la presentació d'«Antonio Gisbert (1834 – 1901)» a l'IVAM CADA Alcoi.

El llibre està editat per Ediciones Doce Calles, editorial amb trenta anys dedicats a la publicació de llibres de referència i investigació sobre la memòria històrica del patrimoni científic i social espanyol i iberoamericà.

La presentació es durà a terme el 19 de desembre, coincidint amb l'anniversari del seu naixement, a l'IVAM CADA Alcoia les 20 h. Aquesta nova biografia es la publicació més actualitzada sobre l'obra del pintor espanyol i director del Museu del Prado (1868-1873).

Després de ser presentada a Reial Acadèmia de Belles d'Arts de Sant Ferran, escola on el mateix Antonio Gisbert es va formar, l'obra biogràfica més actualitzada del pintor alcoià es presenta a la ciutat que el va veure créixer. A la mateixa data del seu naixement, 19 de desembre, la sala d'actes de l'IVAM CADA Alcoi acull a les 20 h la presentació duta a terme per Josep Lluís Antequera. A més, l'autor, Luis Alberto Pérez Velarde, oferirà una conferència.

Aquesta nova biografia és un viatge per les diferents etapes de la vida del pintor alcoià: el seu aprenentatge a Madrid, el seu pensionat a Roma, el seu pas per la Reial Acadèmia de Belles d'Arts de Sant Ferran, la seua reeixida participació en els Salons de París i Exposicions Universals, i les seues relacions amb artistes espanyols del s. XIX. Referent a la seua residencia a Paris, descriu dos importants llençosSalida de Cristóbal Colón del Puerto de Palos i Fusilamiento de Torrijos y sus compañeros en las playas de Málaga.

“És important ressaltar que aquesta presentació es fa a Alcoi en la data que coincideix amb el naixement d'aquest gran pintor, un dels més importants de la nostra ciutat que va arribar a ser director del Museu del Prado i aquesta presentació es farà en un edifici situat a escassos metres de la plaça que la ciutat li va dedicar. Hem d'emfatitzar la figura d'Antonio Gisbert i donar-li el reconeixement que mereix, aquest serà un acte en el qual podrem aprendre sobre ell, la seua obra i la seua vida”, explica l'edil de Cultura, Raül Llopis.