El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'UPCCA Alcoià-Comtat participa, juntament amb les UPCCA de la Comunitat Valenciana, en la campanya “Contagia’t de prevenció”

Contagiat de Prevenció

Les UPCCAs realitzen una intensa i variada labor en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari

Per a commemorar aquest 26 de juny de 2020l´UPCCA de la Mancomunitat de L'Alcoià i el Comtat participa al costat de les diferents UPCCAS de la Comunitat Valenciana, en la campanya “Contagia't de prevenció” per a informar la ciutadania de manera clara i pròxima de les implicacions i importància de la prevenció local davant l´ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues

La campanya "Contagia't de Prevenció" inclou un vídeo on explica que Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Additives són els serveis professionals i acreditats per a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, fent costat especialment a la joventut. Com bé diu Anonio Guterres, secretari general de l´ONU, "previndre el consum de drogues i ajudar les noves generacions, aportar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resilència".

Les UPCCAs, realitzen una intensa i variada labor en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari desenvolupant i coordinant plans municipals de drogues i altres actuacions de manera transversal. L'objectiu és reduir o evitar l'ús i/o abús de drogues i altres conductes additives. I desitgen, en definitiva, continuar sent l'instrument per a promoure que la població es Contagie de Prevenció i entre tots/es evitem problemes de salut relacionats amb les addicions. 

El Dia Internacional de lluita contra l´ús indegut i el tràfic il.lícit de drogues és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes additives visibilitzant la tasca que realitzen les UPCCA de la Comunitat Valenciana com actius clars de la salut local, al costat de les famílies i escoles i les comunitats en la lluita contra les addicions. La Comunitat Valenciana compta amb 86 UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en prevenció de conductes addictives.

La campanya de l'ONU d´aquest any 2020, es desenvolupa sota el lema "MILLOR CONEIXEMENT PER A UNA MILLOR CURA", fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia, un inconvenient per poder abordar el problema. Totes les UPPCAs recolzen plenament la commemoració d'aquest dia i apliquen de manera real i efectiva el lema de l'ONU seleccionat per a enguany.

Per a contactar amb l'UPCCA de la Mancomunitat de l´Alcoià i el Comtat es pot fer mitjançant el telèfon 695 51 15 71 o en el correu electrònic uppca@lamancomunitat.org. El servei, de caràcter itinerant, i que apartir de julio iniciarà de nou l'atenció presencial després de la COVID-19 es presta de la següent manera:

  • Cocentaina: de l'1 al 7 de cada mes en la Casa de la Joventut
  • Banyeres de Mariola: del 8 al 14 de cada mes en el Casal de la Joventut
  • Muro d´Alcoi: del 15 al 21 de cada mes en la Plaça Matzem
  • Agres, Alcoleja, Alcosser de Planes, Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Gaianes, Gorga, l'Orxa, Millena i Penàguila: del 22 al 30 ó 31 de cada mes. De forma itinerant i baix demanda