El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'UPCCA de l'Alcoià i el Comtat vol prevenir el consum d'alcohol entre menors

S'apropa una temporada de festivitats a les nostres comarques, encapçalada per les festes de Moros i Cristians de Banyeres de Mariola.

Davant l'inici de temporada de festes de Moros i Cristians, començant per Banyeres de Mariola, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat ha posat en marxa una campanya de conscienciació sobre el consum d'alcohol en els dits esdeveniments.

La campanya té com a lema "Per unes festes amb coneixement. Jo no jugue amb tu" i el seu objectiu es prevenir el consum d'alcohol entre menors i conscienciar que la seua venda està prohibida als que encara no han complit els 18 anys, ja que poden ser vulnerables als seus efectes perjudicials.

En festes, a més, molts adults no fan un consum responsable, i normalitzen el consum entre els adolescents menors, sent una conducta perjudicial.

L'UPCCA, a més de difondre cartells i missatges preventius, s'ha reunit amb juntes i comissions de festes dels municipis que conformen la Mancomunitat, com ja s'ha fet amb Banyeres de Mariola. La seua intenció és traslladar la necessitat de prendre mesures per evitar i controlar la venda d'alcohol a menors. L'Ajuntament d'aquesta localitat ha creat fullets de la campanya que es repartiran durant les setmanes prèvies a les festes.

Les dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat diuen que la mitjana d'edat d'inici en el consum d'alcohol està al voltant dels 14 anys, i aproximadament el 48'3% dels menors enquestats consumeixen alcohol amb el consentiment dels seus pares.