El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’ús de la mascareta deixa de ser obligatori a la classe d’Educació Física a l’aire lliure

El cole dels Salesians Sant Vicent Ferrer d'Alcoi

La vacunació a octubre arribava al 87’1% de la població a la Comunitat Valenciana

El protocol establert recull diversos canvis més com que es permet la interacció al temps d’esbarjo, al pati, entre alumnat d’edat similar que no siga del mateix grup de convivència. També es relaxen les mesures referents a les activitats de les associacions de pares i mares de l’alumnat, que ara podran accedir al centre per poder desenvolupar les activitats pròpies, sempre que es respecten les mesures de prevenció i higiene

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha enviat al centres educatius una actualització de les normes a adoptar davant de la millora en la situació epidemiològica. La vacunació a octubre arribava al 87’1% de la població a la Comunitat Valenciana i l’evidència disponible confirma que l’eficacia de les vacunes inoculades és alta i el risc d’emmalaltir és molt baix.

Malgrat les bones noticies, no es pot baixar la guàrdia perquè encara que la probabilitat de contagi ha disminuït de forma considerable, els vacunats poden ser portadors del virus sense presentar símptomes però si fent de transmissors de la infecció a altres individus. És per este motiu que les mesures es relaxen però no desapareixen.

Un dels canvis principals anunciats és que deixa de ser obligatori l’ús de la mascareta per a la realització de la classe d’Educació Física, tant per a l’alumnat com per al professorat, sempre que esta tinga lloc a un espai a l’aire lliure.

El protocol recull diversos canvis més com que es permet la interacció al temps d’esbarjo, al pati, entre alumnat d’edat similar que no siga del mateix grup de convivència. També es relaxen les mesures referents a les activitats de les associacions de pares i mares de l’alumnat, que ara podran accedir al centre per poder desenvolupar les activitats pròpies, sempre que es respecten les mesures de prevenció i higiene. Es poden també realitzar activitats conjuntes a l’aire lliure (pati, activitats esportives, projectes..) entre alumnat de diferents grups.

Seguix sent obligatori l’ús de la mascareta en majors de 6 anys i en cas d’incompliment de la norma, es farà un requeriment a la família, i sempre que no hi haja justificació, no es permetrà l’entrada a l’alumne i s’informarà de la situació a la comissió d’absentisme.