El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Lydia Sempere, la pilot de Banyeres amb sordesa, preparada per a la Clio Cup de Renault

Roda de Premsa Lydia Sempere i Unión Alcoyana Seguros
  • Lydia és l'única dona que competirà a la Clio Cup de Renault.
  • La pilot ha ampliat el seu projecte social “Pilotar sin barreras” a l’àmbit nacional.

Per segon any consecutiu, la Unión Alcoyana Seguros col·labora amb la pilot de Banyeres Lydia Sempre. En aquesta temporada, l'asseguradora recolzarà a la pilot en la seua nova etapa com a pilot en el Campionat Clio Cup de Renault així com en el projecte “Pilotar sinbarreras”.

Lydia Sempere ja està preparada per a competir en la Clio Cup de Renault. La pilot de Banyeres competeix per segon any consecutiu en carreres d'automobilisme especialitzat en turismes. L'any passat va començar en el campionat d'Espanya i ara fa el salt a la Clio Cup Renault, que es realitzarà tant a Espanya com en altres països.

Aquest campionat, segons assegura la pilot: “és molt més igualitari que uns altres, perquè tots els cotxes són de la mateixa marca”. Lydia afirma: “per desgràcia és un esport molt car i sempre tindrà més poder un pilot amb més pressupost. En aquest campionat hi ha molta més igualtat i és el que m'interessa per a demostrar les meues habilitats i que valc com a pilot”. La Clio Cup de Renault compta amb dues categories: la general i la Júnior, on participa la pilot de Banyeres. ”En la Júnior estarem tots igual i em donen més ganes de competir perquè és gent que està començant com jo”, continua Sempere.

El campionat començarà en abril en el circuit de Jarama, Madrid, però també es disputaran carreres a Montmeló, Xest i fins i tot a França. La graella la componen 35 pilots, dels quals Lydia Sempere és l'única dona. “Per a mi és un repte enorme i tinc moltes ganes d'afrontar-lo. El meu principal objectiu és donar el màxim de mi en aquesta temporada de la Copa Clio. Sempre donaré el màxim per a aconseguir grans coses”, assegura la pilot.

Aquesta és la segona temporada que competeix en aquesta modalitat. En la primera, la pilot va tindre l'oportunitat d'aprendre molt sobre les carreres d'automobilisme especialitzat en turismes, perquè fins el moment no havia eixit del Karting. 

Per segon any consecutiu la pilot col·labora amb la Unión Alcoyana Seguros. Des de l'asseguradora afirmen: “estem encantats amb la pròrroga de la col·laboració, volem que el projecte continue avant, perquè és un exemple de superació per a la societat”.

Per part seua, Lydia Sempere diu: “per a mi és un plaer col·laborar un any més amb la Unión Alcoyana Seguros, valore moltíssim la seua ajuda en aquests temps de pandèmia i de guerra que estem travessant, soc conscient de la dificultat que suposa per a les empreses i valore que continuen donant-me suport".

Cal recordar que la pilot té una discapacitat auditiva i compta amb una història de superació. Gràcies a aquesta història va crear, al costat de la Unión Alcoyana Seguros, el projecte social “Pilotar sin barreras”, mitjançant el qual explicava als més joves de la Comunitat Valenciana la seua experiència personal i transmetia valors de superació i esforç. Enguany ha volgut ampliar el rang i portarà el projecte a l'àmbit nacional. ”M'encantaria arribar a més xiquets i servir-los d'exemple de superació”, conclou Lydia Sempere.