El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mabel Lozano visita Alfafara per a obrir la celebració del Dia de la Dona

Xarrades, actuacions de màgia i música, viatges culturals i un sopar popular de dones, omplin la programació pel 8 de març a Alfafara.

La directora Mabel Lozano presenta a Alfafara el seu documental 'Chicas nuevas 24 horas', un documental rodat entre Espanya, l'Argentina, Colòmbia i Perú i que aborda el negoci de compravenda de xiquetes i dones per a l'explotació sexual. Serà el pròxim dijous 28 de febrer, al centre social La Mateta i amb entrada lliure. La projecció, que començarà a les 17 hores, no està recomanada per a menors de 14 anys. En acabar, la directora Mabel Lozano participarà en una xarrada amb els assistents.

Alfafara obri així la celebració pel dia de la Dona, que continuarà el divendres 1 de març amb una xarrada sobre "Palestina, des d'una perspectiva de gènere" a càrrec de BDS País Valencià. I dissabte 2 de març hi haurà una marxa a peu a La Solana, on es prepararan diversos jocs populars. El cap de setmana conclourà amb la xarrada "Fortalecimiento de la acción política de las mujeres" a càrrec de Jimena Calizaya Fabián, técnica del centre Juana Azurduy, i Martina Espinosa Florez, dirigent de la Federació Única de Treballadors de Pobles Originaris de Chuquisaca Bartolina Sisa de Bolivia.

Les activitats es reprendran el dijous 7 de març amb la xarrada "La dona en els nostres refranys, dites i frases fetes" de la mà d'Àlex Agulló. I divendres 8 de març hi haurà un viatge cultural a la Font de la Figuera.

La festa pel dia de la dona continua el cap de setmana amb un sopar de dones al centre cultural El Patronat el dissabte. I diumenge conclou tot amb la màgia del mag Hugo i la veu de Noa Vilar, i el 'Concert de Dones' de l'Escola de Música d'El Comtat.