El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Maika Makovski, Maria Arnal i Marcel Bagés vestiran les Nits al Castell de Xàtiva, referent cultural estiuenc de les comarques centrals

Maika Makovski compartirà 'nit al castell' amb Maria Arnal i Marcel Bagés./ AM

Aquest dissabte 21 de juliol a partir de les 23 hores al Castell de Xàtiva

La ciutat de Xàtiva s'ha consolidat com a referent cultural valencià en els últims anys amb la programació de les Nits al Castell. Una proposta que apropa fins a les comarques centrals alguns dels projectes musicals més reeixits del panorama actual. Després dels recitals de Raimundo Amador i Els Amics de les Arts, aquest dissabte 21 de juliol és el torn de Maika Makovski & Brossa Quartet i Maria Arnal i Marcel Bagés.

La ciutat de Xàtiva s'ha consolidat com a referent cultural valencià en els últims anys amb la programació de les Nits al Castell. Una proposta que apropa fins a les comarques centrals alguns dels projectes musicals més reeixits del panorama actual. Per la capital de La Costera han passat il·lustres noms i formacions com Gloria Gaynor, Estrella Morente, José Mercé, Kiko Veneno, Bebe, Manel o Maria del Mar Bonet. La programació es va iniciar a principis del mes de juliol, i després dels recitals de Raimundo Amador i Els Amics de les Arts, aquest dissabte 21 de juliol és el torn de Maika Makovski & Brossa Quartet i Maria Arnal i Marcel Bagés

Com deiem, en aquest doble concert actuaran artistes revelació dels quals tothom parla: Maria Arnal i Marcel Bagés i la mallorquina Maika Makovski acompanyada del Brossa Quartet. Els primers presentaran els temes del seu nou disc "45 cerebros y 1 corazón" (Fina Estampa, 2017) erigit en un dels discs clau de l'any i guanyadors de quatre Premis de la Música Independent per Millor Àlbum de Pop i Àlbum de l'Any (per 45 cerebros y 1 corazón), Millor Artista Emergent i Cançó de l'Any (per Tú que vienes a rondarme). Gràcies al seu directe s'han consolidat com una de les experiències més emotives, torbadores i emocionants del nostre present musical, conjugant tradició i avantguarda, sensualitat i compromís social, poesia i molta màgia.

Seguidament, Maika Makovski, qui compta ja amb set treballs al mercat presentarà "Chinook Wind" (Warner 2016), un disc que suposa una ruptura amb la seua trajectòria musical fins al moment, allunyant-se del rock per a endinsar-se en un espai més íntim i personal. A Xàtiva vindrà acompanyada pel prestigiós Brossa Quartet amb qui podrem gaudir d'un remolí escènic íntim i personal on predominen els arranjaments de corda i metalls que ens transporten a un viatge als seus orígens, Macedònia, la terra natal del seu pare. Un viatge cercant les seues arrels amb cançons úniques i emocionants plenes d'essència.

Recordem que per a accedir al Castell de Xàtiva s'ha de fer ús del transport especial habilitat per a l'ocasió, ja que no es pot pujar amb el vehicle particular. Aquest transport fins al castell està inclòs en l'entrada i té eixida des de Plaça Espanyoleto entre les 21 a 22:30 hores. Les entrades per a gaudir d'aquest concert doble es poden comprar a través d'Instanticket i també hi haurà una quantitat limitada a la taquilla.