El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Major coordinació entre Ajuntament i policia per evitar el consum de drogues

Reunió a l'Ajuntament per definir el full de ruta.

Insten a la ciutadania a denunciar els establiments que venen alcohol a menors.

Evitar el consum de substàncies addictives entre els jóvens, especialment l'alcohol i la marihuana. Aquesta és l'objectiu que s'han marcat des de l'Ajuntament d'Alcoi, i ho volen fer incrementant la coordinació amb els cossos de seguretat.

En aquest sentit, els responsables municipals en matèria de benestar social, prevenció de conductes addictives i polítiques inclusives ja s'han reunit amb els màxims responsables de la policia Nacional i Policia Local en la ciutat per tal d'establir un full de ruta. En la reunió s'ha acordat la celebració de reunions periòdiques per a avaluar l'efectivitat de les mesures de comunicació i prevenció.

Des d'aquest equip de treball també s'ha parlat sobre instar a la ciutadania a denunciar si es té coneixement d'establiments que venen alcohol a menors o d'altres situacions relacionades amb substàncies addictives que puguen ser susceptibles de delicte.

La regidora de Polítiques Inclusives explica que "amb la coordinació entre l'Ajuntament i la policia local i nacional es vol intensificar les accions contra el consum de substàncies addictes a la ciutat, sense oblidar la importància de la prevenció que ja es realitza amb els centres educatius, per evitar el consum, sobretot, de cànnabis i alcohol entre els joves, que són un dels col·lectius més vulnerables en l'adquisició de conductes addictives".