El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Malestar per la poda d'arbres amb nius de pardalets en la Plaça Jaume El Conqueridor d'Alcoi

Un dels nius en un abre de Jaume El Conqueridor
  • Compromís demanarà en el Ple que es pode amb cura per evitar la mort dels pardals i que els treballs es facen en febrer-març

Fins a la nostra redacció ha arribat l'enèrgica queixa de veïns i defensors dels animals que denuncien que en la Plaça Jaume El Conqueridor han podat arbres que contenien nius de pardals insectívors urbans. Des de Compromís presentaran al pròxim ple un prec on demanen que els treballs es facen en febrer-març i que en la poda, vagen amb cura amb els nius.

Enèrgiques queixes des de veïns i de defensors dels ocells urbans que es queixen que per segon any, han podat arbres en el mes de maig, amb les branques plenes de nius i cries de pardalets en època de cria. Segons la versió de Francisco Javier Davia, dimarts van podar els arbres de la plaça Jaume el Conqueridor, en Santa Rosa, i tot i les advertències fetes al responsable de Medi Ambient de l'Ajuntament no van aturar els treballs. Segons Davia, "els vam avisar immediatament, però es van passar la pilota entre les regidories de Medi Ambient i d'Obres i Serveis. A la fi, els arbres tallats i els nius per terra".

Des de Compromís Alcoi presentaran al pròxim ple un plec on demanen dues coses:

-Que poden els arbres en febrer-març, quan encara no han criat els pardals

-Que quan poden els arbres, vagen en cura.

Preguntat Jordi Silvestre, regidor de Medi Ambient per aquest tema, ens ha respost que no tenia a hores d'ara suficient informació.