El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Centres docents Cocentaina,

Centres docents Cocentaina

Manifest Centres docents Cocentaina en contra de la gasolinera

Els claustres i consells escolars dels centres FPA Beniassent, CEIP San Juan Bosco i Sant Francesc d'Assís, assabentats de la proposta d'instal·lar u…

Els claustres i consells escolars dels centres FPA Beniassent, CEIP San Juan Bosco i Sant Francesc d'Assís, assabentats de la proposta d'instal·lar una gasolinera en una zona molt pròxima a aquests centren manifesten el següent:

1.- Des de l'inici de la democràcia i amb modernització del país, els pobles han lluitat per a traure gasolineres dels pobles perquè suposen un risc potencial i real per als habitants que hi viuen. Està demostrat que el tipus de substàncies que s'utilitzen són nocives per al medi ambient i especialment perjudicials per a la salut de les persones.

2.- En aquests moments hi ha una lluita veïnal en contra d'aquesta instal·lació. Aquests centres se solidaritzen amb aquesta lluita perquè no té cap sentit posar aquest negoci en una zona residencial en la qual, a més, hi ha un parc infantil, tres col·legis pròxims i una escola infantil.

3.- La instal·lació de la gasolinera augmentara el risc d'accidentalitat per al nostre alumnat i per a totes les persones que accedisquen als nostres centres a peu, ja que aquest tipus d'establiment és perillós per l'ús, la manipulació, la descàrrega i el transport de substàncies perilloses. A més, augmentarà el trànsit rodat de la zona.

4.- Aquests centres consideren que la protecció dels col·lectius vulnerables han de prevaldre sobre els criteris tècnics: la salut del nostre alumnat ha d'estar per damunt de qualsevol negoci.

Per tot açò, exigim que l'Ajuntament de Cocentaina faça tots els possibles per impedir que aquest projecte es materialitze i no l'autoritze.