El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Manjaria homenatja a Javier Vicedo i Amparo Ferrando, impulsors del turisme local

Alcoi va acollir dimarts Manjaria, les jornades gastronòmiques impulsades per l'Associació Provincial de Turisme de l'Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla en temps d'Amparo Ferrando com regidora de Turisme i que van deixar de celebrar-se tan bon punt fou relegada en el si del Govern municipal alcoià de Jordi Sedano.

Amb el canvi de govern local, l'associació comarcal de turisme ha optat per recuperar-les, aquest any amb una ruta gastronòmica per bars i restaurants del centre, un dinar fet exclusivament pels estudiants d'hostaleria i restauració de l'institut de Batoi i l'atorgament de distincions a personalitats destacades del ram.

La jornada de dimarts va començar de matí, amb una ruta per degustar les tapes més típiques d'espais com Casa Miguel (el Mamella), Santa Rita Rita, la Tareta, l'Autèntic o el Campanar. Juntament amb empresaris i professionals del sector (des dels fabricants de café licor, productors de vi o propietaris de locals de restauració al centre, entre d'altres), hi van participar el delegat del Govern valencià en Alacant, Juan Antonio Rodríguez, i representants institucionals i de la patronal.

L'acte central però, fou un dinar preparat íntegrament pels estudiants dels diferents mòduls d'hostaleria i restauració el CIFP Batoi d'Alcoi, celebrat al saló de l'Hostal Savoy i amb un centenar de comensals.

Just en acabar el dinar l'Associació Provincial de Turisme de l'Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla va repartir un seguit de guardons. Entre els premiats, Javier Vicedo, impulsor de la mateixa associació i un dels pioners del sector turístic a la ciutat de la mà d'Amparo Ferrando, amb qui va crear precisament Manjaria uns anys enrere. Vicedo va recollir el seu premi emocionat.

Qui també va rebre un guardó va ser l'equip de Ferrando en la seua primera etapa al front de la Regidoria de Turisme. Sofia Colomer i Paola Pons són encara hui en dia tècniques a l'Oficina de Turisme d'Alcoi, on s'hi van incorporar en 2000 i 2002, respectivament. Amparo Ferrando, la tasca de la qual es reconeixia així de forma indirecta, va lliurar el premi a Sofia Colomer. Ho va fer amb especial alegria després d'haver patit el menyspreu continuat del seu propi partit en l'última etapa al Govern municipal, ja fora de Turisme.

El tercer premi va ser per a l'associació gastronòmica Parlant i Menjant, en un reconeixement a professionals del sector turístic que vol establir-se de cara a properes edicions.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, va destacar “l'esforç” d'un sector encara incipient que pretén ser motor econòmic complementari, per al que va demanar la implicació de la Generalitat Valenciana.

El president de l'Associació Provincial de Turisme de l'Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla, Ramón Reche, va avançar la seua voluntat que aquesta jornada gastronòmica continue en el temps en properes edicions.

ALCOI