El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mantenim el descens d'incidència a l'Alcoià i Comtat fins als 360 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 11 de març, el departament de salut d'Alcoi compta amb un total de 39.344 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 493 de l'última quinzena. Sumem una mort i ja hem perdut 455 persones.
 

En el semàfor del perill, el color roig intens comença a abandonar-nos i tan sols queden 5 municipis del departament en xifres de risc extrem.

En els últims tres dies s'han detectat a tot el departament un total de 127 nous casos de coronavirus, xifres similars a la primera quinzena de desembre. Cal destacar que als pobles més menuts tan sols s'ha detectat 2 casos, un a Beniarrés i l'altre a Alfafara. La resta es reparteixen entre Alcoi, amb 50 nous casos; Banyeres amb 21 casos; Cocentaina amb 16 casos; Muro amb 13 casos; Castalla amb 11 casos; Ibi amb 10 casos; i Onil amb 4 casos. En aquests municipis el descens d'incidència és generalitzat excepte a Cocentaina i Muro, on registren un lleuger increment, tot i que menor que el registrat a finals de la passada setmana.

Així que, malgrat algun increment puntual, la tendència del departament és positiva, i, de fet, en el mapa que ofereix Sanitat comença a reduir-se la intensitat del roig, del risc extrem a risc alt o mitja; i ja tenim tan sols 5 municipis dels 32 del departament en xifres de risc extrem.Un apunt negatiu, i és que sumem una nova mort, que correspon a Alcoi. En els últims dos anys han mort per la pandèmia 455 persones a l'Alcoià i el Comtat.