El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mantenim les alertes per altes temperatures i risc d'incendis

Temperatura a Entença, al voltant de les 11:30 hores.

Al parc natural de la Font Roja s'ha retirat la prohibició d'accés, però es continua recomanant no accedir al parc.
 

Tindrem una lleugera baixada demà dijous, però les temperatures ascendiran divendres 17 de juny, i es preveu fins i tot una nit 'equatorial' en la que la temperatura no baixarà dels 25 graus.

Encara no hem entrat oficialment en l'estiu, però ens ha colpejat ja una calor pròpia d'altres mesos. Abans de les 11 hores d'este dimecres 15 de juny ja se superaven els 28 graus en tots els municipis de l'Alcoià i Comtat, arribant als més de 32 graus de Balones o Planes. I continua en ascens: al carrer Entença d'Alcoi, i com es pot vore en la foto, una farmàcia marca 36 graus poc abans de les 11:30 hores. Dels 32 municipis de les nostres comarques, 17 estan en risc extrem per altes temperatures, altres 14 en risc elevat, i tan sols Famorca apareix en groc, risc mitjà.

L'alerta per altes temperatures continua este dimecres 15 de juny, i s'allargarà els pròxims dies. Segons el sistema de vigilància de temperatures de la Comunitat Valenciana, es preveu demà dijous un descens del risc, però divendres torna a estar quasi tota la Comunitat Valenciana en risc extrem. A més, la calor s'estendrà també a la nit, i a les nostres comarques es preveu una nit 'equatoriana' per al divendres 17, és a dir, que les temperatures no baixaran dels 25 graus.

Les recomanacions per a esta onada de calor ja les coneixeu; no exposar-se en hores centrals del dia, protegir-se el cap, evitar l'alcohol i els menjars generosos, i beure molta aigua. Al parc natural de la Font Roja s'ha eliminat la restricció d'accés i la tanca torna a estar oberta, però igualment es recomana no accedir al parc.