El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mantenim l'increment de nous casos, però més lentament que a la resta de la província

Paissatge de les nostres comarques

Malgrat l'increment constant de casos, en l'hospital comarcal la situació és, de moment, controlable. Segons fonts pròpies, el diumenge 6 de setembre hi havia 9 persones positives ingressades, més 3 en l'UCI. Xifres baixes si tenim en compte que a tota la província, segons les dades oficials, són 138 les persones ingressades, 31 d'elles greus.

En l'últim cap de setmana les nostres comarques sumen 22 nous casos positius. Mantenim el ritme de creixement d'agost, però continuem sent un dels departaments en menys casos i amb un increment més paulatí. Alguns departaments de la província, com Alacant, Torrevella o Dénia, han sumat un centenar de nous casos aquest cap de setmana.

Amb els nous casos, tenim un total de 630 casos positius en les nostres comarques, per a una població de 137.000 habitants. L'expansió del virus és controlable, i on hem de parar atenció és en les persones que ho pateixen de manera greu o en seqüeles. En aquest sentit, mantenim xifres reduïdes. Segons les fonts pròpies d'ARAMULTIMÈDIA, la passada setmana hi havia 2 persones greus en l'UCI de l'hospital Verge dels Lliris, que aquest diumenge 6 de setembre havia pujat a 3. En la zona preparada per a contagiats, hi ha ingressades altres 9 persones ingressades.

La conselleria de sanitat sí que ofereix dades generals de la província d'Alacant, on hi ha un total de 138 persones ingressades, de les quals 31 estan en l'UCI. Aquestes dades són canviants i és on cal posar els esforços per a mantindre la pandèmia controlada. Un diagnòstic molt més precoç que fa sis mesos, més tractaments, i la conscienciació de gran part de la població de respectar les mesures especials, ajuden a reduir l'increment d'aquestes xifres.

Situació per municipis

Segons les dades actualitzades aquest 8 de setembre per la Conselleria de Sanitat, i que fan referència a l'últim cap de setmana, a les nostres comarques registren 22 nous casos. La gran majoria són d'Ibi, amb 10 nous casos. Alcoi suma 4, Castalla 3 i Cocentaina 2. Muro, Onil i Banyeres sumen un cas cadascun.

Pel que fa a la incidència en els últims 14 dies, les comarques tenen 121 casos recentment diagnosticats. La gran majoria es concentren en quatre municipis: Ibi, amb 43 casos; Banyeres de Mariola, amb 31; Alcoi, amb 23 casos; i Castalla amb 12.

Per últim, cal recordar que no incrementem les pèrdues des del 21 d'agost, amb l'última mort d'un veí de Castalla. En les comarques han faltat un total de 117 persones per la pandèmia.