El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

De nou registrem un increment de casos inferior a la resta de la província

Comarques /AM

Actualització de dades d'acord amb les xifres oficials oferides aquest dimarts 15 de setembre. A hores d'ara el nostre departament de salut acumula 691 casos, dels quals 101 són dels últims 14 dies. Mantenim intacta des de fa tres setmanes la xifra de morts.

En l'últim cap de setmana s'han detectat 45 nous casos de coronavirus per PCR. Una xifra relativament baixa si la comparem amb la resta de departaments, on els increments oscil·len entre els 80 i 100 nous casos. A l'hospital comarcal tenim un cas més en estat greu, i són 4 les persones ingressades en l'UCI.

Nova actualització de dades per municipis per part de la Conselleria de Sanitat, segons les quals el nostre departament suma 45 nous casos des de l'11 de setembre. El gros pertany a Ibi, amb 20 nous positius, tot i que des de Sanitat no es detalla cap brot a la ciutat. Banyeres de Mariola suma 7 nous casos i en aquest cas conselleria sí que concreta: 3 són d'un brot d'origen social i els altres 4 d'origen laboral, sense més especificacions. L'Ajuntament de Banyeres infirma també que tenen 12 casos actius en total. Castalla suma 6 nous casos, Alcoi 5, Muro i Onil 2, i es registra el primer cas de coronavirus a l'Alqueria d'Asnar. Queden 2 casos que no trobem assignats a cap municipi en les xifres oferides per conselleria.

Pel que fa a la incidència de les últimes 2 setmanes, el nostre departament té un centenar de casos que en principi han d'estar complint quarantena ara mateix. Ací l'increment respecte a l'última actualització és tan sols de 5 nous casos. Si retirem més casos antics de la llista quinzenal que nous casos detectats, es pot considerar un ritme acceptable de transmissió del virus. Cal tindre en compte que som el segon departament de tota la Comunitat Valenciana, per darrere tan sols de Requena, que menys casos té, tant acumulats en tota la pandèmia com en els últims 14 dies. Informació positiva que és resultat de l'alt compliment de les mesures sanitàries que tenim en les comarques.

Mentrestant, la situació a l'Hospital Verge dels Lliris continua controlada. Segons fonts pròpies (Sanitat no dóna informació sobre els hospitals), a dada d'aquest dilluns hi havia 6 persones ingressades en planta i altres 4 en l'UCI. Xifres molt similars a la setmana passada, amb tan sols una persona més en l'UCI. La xifra d'ingressats en planta varia més, perquè cada dia entren casos sospitosos que han d'esperar a la prova PCR.