El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Manuel Gisbert Orozco dona la seua obra al Portal del Patrimoni Documental d’Alcoi

Llibres sobre mol·luscos, sainets, o articles als periòdics locals, són algunes de les donacions que l’escriptor ha realitzat i que es podran veure a BIVIA (pàgina web del patrimoni documental alcoià).

Manuel Gisbert Orozco va dedicar-se al món de la literatura quan va arribar la seua jubilació anticipada. Fins aquest moment, va ser treballador la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat a Alcoi. Ara vol compartir amb tots la seua obra i per això ja es pot consultar al portal del patrimoni documental d’Alcoi (BIVIA).

Quan va començar amb l’escriptura, va decidir escriure sobre el que ell coneixia i era la seua afició, els mol·luscos. És per això, que té un cicle de llibres dedicat a aquest tema. També ha escrit 6 sainets, 2 d’ells han guanyat el primer premi del concurs de sainets.

A aquesta donació que ha fet Gisbert Orozco, se sumen els articles publicats als periòdics locals, que són uns 300 aproximadament.

La novel·la ha sigut l’últim gènere que l’escriptor ha tocat, i ara es dedica plenament a açò. I és que, recentment va començar la novel·la de costums alacantins de la Marina Alta, que tenia com protagonista a un alcoià, D. Camilo. Aquest personatge donava per a molt i és per això que finalment aquesta novel·la s’ha convertit en una trilogia de caràcter històric. Cuando Alcoy todavía se llamaba Alqüy i Viaje al Maluco: La odisea de Francisco Jofre de Loaisa, són els llibres que formen aquesta història.