El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Manuel Palomar, rector de la UA: "Alcoi està convertint-se en un pol d'atracció de talent per la formació i investigació"

El Consell de Direcció de la UA, al campus d'Alcoi

La Universitat d'Alacant estudia ampliar la formació i les activitats d'extensió universitària a Alcoi per als pròxims cursos escolars.

La Universitat d'Alacant ha celebrat per primera vegada al campus d'Alcoi la reunió del seu Consell de Direcció. Per al rector, la ciutat genera "enveja" a altres municipis per ser "model d'acollida a la Universitat".

Alcoi ha estrenat fa pocs mesos el nou campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant, amb les places esgotades de Magisteri Infantil, una ampla oferta cultural, i l'inici de treballs d'investigació, alguns d'ells en col·laboració amb l'Ajuntament dins del projecte d'Smart City. El rector Manuel Palomar ha mostrat el "compromís de la universitat amb la ciutat" i assegura que en els pròxims anys s'ampliarà tant la formació com les activitats culturals o de recerca.

Reunió dle Consell de Direcció de la UA al campus d'Alcoi


Són declaracions que ha fet Palomar a Alcoi, abans de celebrar per primera vegada al campus de la ciutat la reunió del Consell de Direcció de la UA. Manuel Palomar assegura que "els darrers anys s'ha fet un treball molt important a Alcoi per a tindre capacitat universitària" i que ara "genera enveja en totes les comarques centrals, mostra d'èxit". Destaca a més la coexistència de dos campus d'universitats públiques a la ciutat que "treballen conjuntament sense cap problema i donant oportunitats. Altres ciutats han tingut problemes pel que fa a la formació universitària, però ací cap". Açò, diu Palomar, "millora el desenvolupament de les comarques" i per això "ara mateix Alcoi és un model d'altres ciutats a la província d'Alacant i també de València".

Per la seua banda, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha mostrat també el compromís del consistori d'obrir més investigacions i treball conjunt amb la universitat d'Alacant, i assegura que "tindre físicament ací a la Universitat aporta moltíssim a la nostra ciutat".