El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Manuel Revert i Cotoblau, premis empresarials AITEX 2019

AITEX lliura els premis empresarials 2019 a la innovació i la sostenibilitat. L'edició del 2020 no se celebrarà però des d'AITEX reconeixen que ha sigut un any "en què la innovació´ha estat molt present en la indústria tèxtil de les comarques".
 

L'Institut Tecnològic Tèxtil lliura els seus premis empresarials 2019 a la innovació i sostenibilitat. A més dels primers premis a Cotoblau, d'Ontinyent; i Manuel Revert, d'Agullent, també han rebut un segon premi la crevillentina NATURTEX i l'empresa alcoiana COBA Complements.

És la segona edició d'aquests premis empresarials que reconeixen l'esforç de la indústria tèxtil en dos camps concrets, el de la innovació i el de la sostenibilitat, amb dos empreses premiades en cada categoria.

El primer premi a la sostenibilitat és per a Cotoblau S.A., d'Ontinyent, per un producte innovador de recobriment de llits que neteja l'aire de l'habitació perquè absorbeix el CO?. Un component que s'aplicava a altres productes com pintures, i que ells han adaptat al sector tèxtil.

I el primer premi a la innovació és per a l'empresa Manuel Revert, fabricant de teixits per a la tapisseria i decoració. Han aplicat una tecnologia amb làser que els permet fer nous acabats i nous materials, a un cost menor que tecnologies tradicionals i que contamina menys per no utilitzar aigua, components químics o gasos contaminants.

També han estat premiades en segon lloc NATURTEX, com a empresa innovadora per aplicar materials del calçat al teixit de decoració. I com a empresa sostenible l'alcoiana COBA Complements, que utilitza les restes de teixit que altres empreses abans tiraven per a fer un producte artesanal.

Són 4 els guanyadors, de les 22 empreses que s'han presentat en aquesta edició, la primera oberta a tot el territori nacional. Des d'AITEX ja han avançat que l'edició del 2020 no se celebrarà, però reconeixen que la innovació ha estat molt present en tot el sector durant aquest any. Confien poder reprendre els premis el 2021.

Els quatre premis els han lliurat Pepe Serna, president d'ATEVAL; León Grau, president d'AITEX, Julia Company, directora de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, i Vicente Blanes, director general d'AITEX.