El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Marcos Abad, entrenador de porters en el Leeds United... i també traductor

Abad acumula 4 temporades en el futbol anglés, la primera en la Premier en el Middlesbrough, i les darreres tres en el Leeds

Abad és un dels preparadors de futbol més cotitzats del món per la seua preparació i experiència. Porta 10 anys en l'elit i ha passat -a banda de per l'Alcoyano i l'Elx- per equips de la Premier Legue. Ara comparteix banqueta amb Macelo 'El Loco' Bielsa, on mostra la seua polivalència fent també de traductor a l'anglés de les rodes de premsa de l'entrenador argentí.

Nascut a Alcoi, s'ha fet un lloc important en el món del futbol internacional, i actualment és entrenador de porters del Leed United, que entrena Bielsa i que es va quedar a un no-res de tornar a la Premier League aquest estiu. Per tant, està en la segona divisió anglesa, però en un dels equips punters. A banda d'entrenar els porters del Leed (entre ells, Kiko Casilla), aquesta setmana l'hem pogut veure en les xarxes desenvolupant una nova tasca que demostra la seua polivalència. A banda de porter, és el traductor de Bielsa en les rodes de premsa.

 Abad acumula 4 temporades en el futbol anglés, la primera en la Premier en el Middlesbrough, i les darreres tres en el Leeds, així que el seu domini de l'idioma li ha permés assumir aquesta responsabilitat. Responsabilitat per la funció de traducció, però també per la d'interpretació. Perquè Marcelo Bielsa, conegut com 'El loco', és un preparador impulsiu i imprevisible, el que dificulta encara més la comunicació amb la premsa i en un idioma diferent. Bielsa ha entrenat, entre d'altes, a l'Athlètic Club de Bilbao, Sevilla o la selecció argentina.

Marcos Abad és un súper-professional contrastat que va començar la seua trajectòria com a entrenador de porters del Deportivo Alcoyano en l'era de Paco López (ara entrenador del Llevant de Primera divisió). Va continuar a l'Elx de Pepe Bordalás (Actual entrenador revelació en el Getafe de Primera divisió) per recalar finalment en el futbol anglés.

 


Celebra campus per entrenar porters en Alcoi i llueix un currículum envejable com a llicenciat en Ciències de l'activitat física, mestre especialitzat en educació física i entrenador oficial de porters i UEFA pro. Ha entrenat a porters com ara Fernando Maestro (Alcoyano), Víctor Valdés (Middlesbrouh) o Kiko Casilla (Leeds).