El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Maria Vicente, de Cerveses Lluna, premi Dona Artesana

Premi Dona Artesana. Imatge via gva economia sostenible

És la sisena edició dels Premis d'Artesania de la Comunitat Valenciana, i entre els 7 premiats trobem a la cervesera Maria Vicente. Ella i els seus companys iniciaren la cooperativa cervesera el 2007 a Muro, i des del 2016 compten amb un obrador al riu Riquer d'Alcoi. 

Els amants de les cerveses de les nostres comarques de segur que ja han fet la visita obligada a l'obrador de Cerveses Lluna, al riu Riquer d'Alcoi. Allí s'aprén com és de bona l'aigua del Molinar per a la cervesa, com és d'interessant el procés manual de fabricació i embotellament, o com cada canvi en aquest procés afecta el sabor, color i textura d'una beguda que poc té a vore amb les cerveses comercials a les quals estem acostumats. Les jornades de tast a l'obrador són tota una experiència on és impossible no amar la cervesa després d'escoltar la passió que li posa Maria Vicente.

Ella és una de les cares més visibles de Cerveses Lluna. El projecte arrancava en 2007 amb una cooperativa fundada en Muro, que després de passar per Agullent va triar Alcoi per instal·lar l'obrador. Buscant la millor matèria primera, sempre de producció ecològica i, a ser possible, del terreny. Aquests anys de treball tenen el seu reconeixement, i ara Maria Vicente rep el premi Dona Artesana que atorga el Centre d'Artesania, dins la Setmana del mateix nom que se celebra a València.

Enhorabona!

Premiats en la Setmana de l'Artesania

El conseller d'economia Rafa Climent ha lliurat el guardó als 7 artesans premiats enguany, i assegura que "la importància de l'artesania no radica només en el seu valor cultural i artístic sinó que és un sector consolidat de l'economia que aposta per la qualitat, la innovació, la cooperació i les noves tecnologies".