El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Marina Albiol denuncia la possible construcció de xalets en terreny protegit a la Serra de Mariola

Marina Albiol
L'eurodiputada d'EUPV ha presentat un escrit requerint a la Comissió Europea si permetrà que la urbanització de la Mallaeta “ocupe i realitze modificacions de terreny a la zona protegida”

Pregunta si el projecte té l’estudi d’afecció al territori protegit per la Xarxa Natura 2000, i també si la urbanització podria representar un risc per a l’aqüífer de les fonts del Vinalopó

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha traslladat a la Comissió Europea la construcció de part d’una urbanització a Banyeres sobre terreny protegit per la Xarxa Natura 2000. Segons Albiol, “és freqüent que el territori protegit per la legislació europea es veja amenaçat al País Valencià per projectes urbanístics en les seues proximitats, però el que és inacceptable és que part d’una urbanització directament ocupe territori declarat com a Zona d’Especial Protecció de les Aus”. Albiol ha presentat un escrit requerint a la Comissió Europea si permetrà que la urbanització de la Mallaeta “ocupe i realitze modificacions de terreny a la zona protegida”.

Alhora, en el seu requeriment, la portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les pregunta a la mateixa Comissió si el projecte té l’estudi d’afecció al territori protegit per la Xarxa Natura 2000, i també si la urbanització podria representar un risc per a l’aqüífer de les fonts del Vinalopó: “Durant molts anys ha estat molt freqüent assabentar-nos de projectes urbanístics que destruïen els nostres espais verds. I ara sembla que no aprenem dels nostres propis errors i, a la mínima que el mercat immobiliari fa un repunt, tornem al mateix model constructiu, i a conquerir trossos a la serra. Fins i tot, espais que havien quedat protegits per la xarxa europea Natura 2000”.