El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mariola Verda assegura que les obres a una masia del Parc Natural "no disposen dels permisos necessaris per a realitzar-les"

Imatges facilitades per Mariola Verda

Mariola Verda, amb 25 anys de trajectòria, forma part de la junta rectora del Parc Natural de la Serra de Mariola.

L'Associació Mariola Verda, amb 25 anys de trajectòria, volen denunciar un fet que està ocorrent a la Masia del Somo, dins del Parc Natural de la Serra de Mariola, al terme municipal de Bocairent. Segons aquesta associació de voluntariat "els propietaris dels quals estan portant a terme uns treballs, que segons ens han informat, no disposen dels permisos necessaris per a realitzar-les".

Mariola Verda vol deixar clar que estan a favor de fer actuacions dins del parc, però sempre que es compte amb els permisos pertinents. Així "demanen a les autoritats que acudisquen al lloc i vegen si tot està en regla". Mariola Verda té constància que el propietari "si que ha demanat el permís", però "encara no ha estat concedit". Cal destacar que l'associació forma part de la junta rectora del Parc Natural de la Serra de Mariola.L'Associació de voluntariat també mostren com van a col·locar una tanca, la qual necessita un permís de Conselleria. Mariola Verda indica que "a la zona més propera a la masia també observem que hi ha una altra tanca i no compleix els requisits corresponents, ja que no és una tanca cinegètica, la qual haurien de llevar i posar una que sí complira la legislació vigent".El 2 de desembre des de Mariola Verda van comunicar al Parc Natural, a l’Ajuntament de Bocairent i a l’agent mediambiental, la situació que estava ocorrent a la finca del Somo. Després de comunicar-nos que les obres estaven parades, "la nostra sorpresa va ser, quan el dia 5 de desembre, ens vam desplaçar fins allí i les obres ja estaven acabades, amb els bancals llaurats per a intentar dissimular l’actuació portada a terme".

L'Associació de voluntariat va un pas més enllà en la seua denúncia i indica que les persones que han encarregat l'obra "van ser sabedors que els fets que allí estaven passant s'havien comunicat a les persones pertinents, sembla que van decidir tallar alguns pins i tallar el pas en alguns camins i sendes a vehicles de motor i sense. També van llaurar un camí molt proper a un abancalat". Afegir que també "s’estan portant a terme unes obres de restauració de la masia, les quals segons ens han comunicat, sí que disposen dels permisos pertinents".