El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Marisa Blanes i l'ADDA Simfònica donen la benvinguda a la 'nova normalitat' en l'Auditori de la Diputació d'Alacant

L'alcoiana Marisa Blanes va interpretar el 'Concert per a piano núm. 5, Op. 73 “Emperador”'./ LV

El cicle, organitzat per l'ADDA, va començar el passat 12 de juny i diversos mitjans especialitzats afirmen que va ser el primer concert simfònic amb públic celebrat a Espanya des que es va iniciar l'Estat d'Alarma.

 

L'elevada demanda de localitats ha fet que es doble l'oferta de concerts, que en principi estava prevista per als 3 divendres de juny (12, 19 i 26) i ara també s'ofereixen els dissabtes (13, 20 i 27).

La pianista alcoiana va acompanyar l'orquestra dirigida per Josep Vicent en aquest cicle dedicat a Beethoven sota el títol 'Renaix la música'.

L'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) va fer el primer pas organitzant el primer concert de música simfònica i amb públic que es celebrava a Espanya durant l'Estat d'Alarma. Un pas valent. Això va ser el passat 12 de juny, i aquesta era també la primera de les cites dins de la programació 'Renaix la música', una iniciativa per a retornar l'activitat cultural a l'auditori alacantí.

L'ADDA Simfònica, dirigida pel seu titular Josep Vicent, està oferint un programa dedicat al compositor, director i pianista Ludwig van Beethoven, coincidint amb el 250 aniversari del naixement del mestre. En un principi, hi havia 3 dates programades, 12, 19 i 26 de juny. Però l'elevada demanda d'invitacions ha fet que l'oferta es duplique sumant també els dissabtes 13, 20 i 27 de juny. L'elevada demanda i les restriccions de l'aforament pels nous protocols sanitaris, és clar.

En aquest segon cap de setmana de programació, la pianista alcoiana Marisa Blanes va ser l'encarregada d'acompanyar l'ADDA Simfònica en el seu viatge de retrobament amb Beethoven, en el que va ser l'últim concert de l'Estat d'Alarma per a donar benvinguda a la incerta 'nova normalitat'. Amb la mascareta sobre el piano, Blanes va interpretar el 'Concert per a piano núm. 5, Op. 73 “Emperador”', per a deler d'un públic que es notava ansiós de música en viu, de compartir en un mateix espai físic aquests moments quasi místics als quals ens té acostumades el planter de músics de l'ADDA Simfònica, amb un carismàtic Josep Vicent al capdavant.

No va faltar tampoc el record a totes aquelles persones, veïnes i veïns nostres, que ens han deixat durant aquests mesos de pandèmia. El clima perfecte per a, com va dir el mestre, la "introspecció" a ritme de Beethoven.

Com déiem, la programació a l'ADDA segueix la setmana vinent, amb un tercer i últim programa previst per als dies 26 i 27 de juny.

Distància de seguretat, control termogràfic a l'accés a les instal·lacions, gel hidroalcohòlic, tres butaques de distància entre cada grup d'espectadors, absència de programa de mà, eixida escalonada... són algunes de les característiques d'aquesta 'nova normalitat' als auditoris. Una nova normalitat a la qual ens acostumarem, sens dubte, si tenim ocasió de gaudir amb propostes com les de l'ADDA Simfònica. Per descomptat, paga la pena.